covid teszt online időpontfoglalás
Telefon

blog

Egészséges időskori élet INSUMED orvosi diéta segítségével

Klinikánkon lehetőség van INSUMED orvosi diétaterápia szolgáltatásain belül Dr. Benkő Katalin belgyógyász, diabetológus, endokrinológus főorvos segítségével javítani szervezetünk időskori működésén.

Ahogy öregszünk, szervezetünk izmot épít le és egyre több zsírt raktároz el. A csökkent étvágy, fogászati problémák és a nem jól működő emésztés következtében az izomzat tápanyagokkal való ellátottsága lassan egyre rosszabb lesz. Általában a táplálkozásból hiányoznak a jó minőségű fehérjék, mikrotápanyagok és a nyomelemek. Ha a sejtek tápláltsága nem optimális, akkor ez a belső sejtfolyadék csökkenéséhez és a sejtek zsugorodásához vezet. Ezt a sejtekből kiáramló folyadékot a szövetekben találjuk és ez a szövetek duzzadását okozza. 

Időskorban gyakran fordul elő hiányos tápláltság, sőt alultápláltság is. Ennek következtében csökken a teljesítőképesség, az immunrendszer nem működik jól, megnő a bakteriális és vírusos fertőzések veszélye. A csökkent izomzat és a csontritkulás között szoros összefüggés van. Az izomzat visszafejlődése következtében kialakult korlátozott mobilitás és csontritkulás növeli a törésekkel járó baleseti veszélyt. 

 

 

Időskorban a legtöbben belenyugszanak, hogy immunrendszerük gyengébb, emésztésük működése romlik, kevesebb ételt fogyasztanak, mozgásuk korlátozottabb. Csakhogy van rá megoldás, hogy javítsanak ezen a visszaeső életminőségen. Amennyiben fontos Önnek szülei és szerettei egészsége, foglaljon időpontot klinikánkon diétaterápiás konzultációnkra, ahol Dr. Benkő Katalin belgyógyász, diabetológus, endokrinológus főorvosnő készséggel ad egyéni tanácsot életvitelére vonatkozóan, miután konzultált Önnel a jelenlegi életmódjáról és alaposan áttanulmányozta szervezete összetételét.

A diétaterápia során gyakran ajánljuk a  BESTFORM fehérjekoncentrátum port az idősebb generációnak, mely segíthet a fehérjehiányos állapot csökkentésében, az immunrendszer erősítésében, a teljesítőképesség fokozásában. Több évre visszanyúló adatok alapján az idős embereknél megfigyelték, hogy aki hosszabb ideje fogyasztott BESTFORM-ot, nemcsak a mozgáskészségük regenerálódott, hanem a szellemi erejük is jobb lett, kedélyállapotuk javult.

Ehhez első lépésként klinikánkon egy speciális, úgynevezett BIA testösszetétel mérést végzünk a páciensen, mely segítségével információt kapunk a szervezet összetételéről. Második lépésként orvos kollégánk a kapott eredményeket megvitatja Önnel, majd ez alapján személyre szabott tanácsot ad az egészséges táplálkozás és életmód eléréséhez. Harmadik lépésként fontos, hogy a páciens betartsa az előírt útmutatásokat és hetente, kéthetente újabb méréseket kell végezni, hogy láthassuk a szervezet összetételében bekövetkezett változásokat és időben reagálni tudjunk rá.

 

Gondoskodjon szüleiről, szeretteiről és foglaljon időpontot szolgáltatásunkra Online vagy a 06 42 512 222-es telefonszámon!

Az INSUMED termékeket kizárólag kezelőorvosa tudja felírni Önnek, melyet a tanácsadó pontos utasításai alapján kell fogyasztani!

További információt a diétáról ide kattintva talál.

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (256)