Elérhető a koronavírus (SARS-CoV-2) PCR és IgG antitest laborvizsgálatavizsgálat klinikánkon

EGYÉBEGYÉB 2020.05.07 F Medical Magánklinika

Elindul a SARS-CoV-2 koronavírus laboratóriumi PCR és IgG antitest laborvizsgálata az F MEDICAL Magánklinikán.

A Magyar Kormány 433/2020. (IX. 18.) rendelete értelmében 2020. szeptember 21-től a SARS-CoV-2 RT-PCR módszerrel történő kimutatására vonatkozó vizsgálat díja legfeljebb 17 000 Ft a mintavétel díja legfeljebb 2 500 Ft lehet.

Mivel jelenleg a SARS-CoV-2 PCR teszt önköltségi ára jelentősen meghaladja ezt az összeget, 2020. szeptember 21.-től ezt a szolgáltatásunkat szüneteltetjük. Az időpontra már bejelentkezett pácienseinket értesítjük. 2020. szeptember 18.

 

A 2020. április 30-i. EMMI rendeletnek megfelelően egyes COVID-19 átvitel szempontjából magas kockázatot jelentő beavatkozásokhoz szükséges SARS-CoV-2 vírus PCR mintavétele helyben elvégezhető, valamint kérhető kombinálva vagy külön a védettséget kimutató laboratóriumi ellenanyag teszteléssel együtt is.

Amennyiben időpontot szeretne kérni a teszt elvégzésére, úgy kérjük hívja a 06 42 512 222 telefonszámot, és munkatársunk tájékoztatja a részletekről. A tesztelés kizárólag előjegyzés alapján történik. Amennyiben hívását munkatársunk nem tudja azonnal fogadni, kis türelmét kérjük, és a lehető leghamarabb visszahívjuk Önt.

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendeletek alapján a CoVid fertőzés tüneteit mutató pácienseket nem fogadhatjuk, nem tesztelhetjük, illetve, hogy az esetleges pozitív eseteket kötelezően jelentenünk kell.

A mintavétel előtti 8 órában kérjük ne egyen, ne igyon, ne rágózzon, ne dohányozzon, ne mosson fogat, ne öblögessen és ne használjon szájvizet.

A vonatkozó EMMI rendelet szerint a SARS-CoV-2 vírus átviteli szempontjából magas kockázatot jelentő elektív beavatkozások előtt kötelező a betegek tesztelése, és a magas kockázatú beavatkozásokra csak egy negatív PCR vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor.

A PCR vizsgálat a vírus RNS-ét közvetlen mutatja ki polimeráz láncreakcióval (PCR) légúti mintából. Felső légúti minta (orrból és garatból történő mintavétellel) küldhető vizsgálatra. A lelet 2 napon belül készül el.  

A PCR vizsgálat a vírus légúti jelenlétének igazolására jelenleg a legjobb módszer, kiváló érzékenység és magas specificitás jellemzi. A fertőzőképesség legjobb vizsgálati módszere. 

A SARS-CoV-2 koronavírus laboratóriumi PCR vizsgálat ára 35 000 Ft 

A SARS-CoV-2 koronavírus laboratóriumi IgG antitest vizsgálat ára 15 000 Ft (A lelet 2 napon belül készül el)

Fmedical 3D
Fmedical galéria
fotók az intézményről
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-igtelefonszám:06 42 512 222
© 2018-2021 www.fmedical.hu - minden jog fenntartva
powered byForWeb Weboldal készítés