covid teszt online időpontfoglalás
Telefon

blog

Fogászati beavatkozások altatásban

Túl van a Finnamed Klinika első altatásos fogászati beavatkozásán az a kedves páciens, aki a fogászati kezelések kapcsán jelentkező fokozott szorongása miatt ezt a kezelési módot választotta fogai rendbetételére.

Nem ritka, hogy a fogorvosi kezelések szorongást jelentenek a betegeknek, ennek oka lehet egy korábbi rossz tapasztalat, a fájdalomtól való félelem, mások által elmesélt rossz tapasztalatok. Ez odáig vezethet, hogy az illető inkább halogatja fogai ellátását, ezzel saját magát és kezelőorvosát is nehezebb feladat elé állítva.

Gyakori eset az is, amikor bölcsességfogak eltávolítását kérik a szájsebésztől, ilyenkor vagy egyesével (ez négy bölcsességfogat jelent, ha mindegyik megvan) távolítjuk el a fogakat, ami alkalmanként kisebb megterhelés a betegnek, viszont ráfordított időben, kellemetlenségben ez jóval többet jelent. Ilyenkor jó választás lehet, ha altatásban egy alkalomba sűrítve távolítjuk el a bölcsességfogakat.

A tervezett beavatkozás előtt egy külön alkalommal a páciens találkozik az altatóorvossal ahol kivizsgálják őt az altathatóság érdekében, ha szükséges egyéb labor és más diagnosztikai vizsgálatokat is kérnek, majd ha minden rendben van akkor következhet a beavatkozás egy előre megbeszélt időpontban.

Egy ilyen altatásban végzett beavatkozáshoz komoly személyi, szakmai, tárgyi, intézményi feltételeknek kell megfelelni. Szükség van altatóorvosra, az ő asszisztensére, fogászati kezelés esetén olyan fogorvosra, dento-alveoláris sebészre, aki jártas az ilyen körülmények mellett végzett ellátásban, jó ha belőlük kettő is van, fogászati asszisztensre. Tárgyi feltétel a korszerű altatógép és a hozzá kapcsolódó kiegészítő berendezések, a fogorvosi szék, illetve bizonyos esetekben akár műtő, műtőasztal is például ha társszakmai ellátás is szükséges. Nagyon fontos a posztoperatív őrző megléte, ahol az altatást követően a beteget szakemberek felügyelik, és csak a kötelező idő eltelte után engedik távozni, ha megítélésük szerint minden rendben van.

A Finnamed Klinikán a fentebb felsorolt összes feltétel adott a legmagasabb szintű biztonságos ellátáshoz, így az első páciens elégedetten távozhatott a kezelést követően, melynek során több esztétikus tömést kapott, leszedtük a fogkövét, eltávolítottuk a már menthetetlen fogát. Mindezt fájdalommentesen, nyugodt körülmények között.

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés