covid teszt online időpontfoglalás
Telefon

Altatásos fogászat

Nem ritka, hogy a fogorvosi kezelések szorongást jelentenek a betegeknek, ennek oka lehet egy korábbi rossz tapasztalat, a fájdalomtól való félelem, vagy mások által elmesélt rossz tapasztalatok. Ez odáig vezethet, hogy az illető inkább halogatja fogai ellátását, ezzel saját magát és kezelőorvosát is nehezebb feladat elé állítva. Gyakran viszont elfoglalt üzletemberek is az altatásos fogászati beavatkozásokat választják, mert az egy ülésben altatásban letudható beavatkozások száma akár meg is háromszorozható.

 

 

 

Gyakori eset az is, amikor bölcsességfogak eltávolítását kérik a szájsebésztől, ilyenkor vagy egyesével (ez négy bölcsességfogat jelent, ha mindegyik megvan) távolítjuk el a fogakat, ami alkalmanként kisebb megterhelés a betegnek, viszont ráfordított időben, kellemetlenségben ez jóval többet jelent. Ilyenkor jó választás lehet, ha altatásban egy alkalomba sűrítve távolítjuk el a bölcsességfogakat.


A tervezett beavatkozás előtt egy külön alkalommal a páciens találkozik az altatóorvossal ahol kivizsgálják őt az altathatóság érdekében, ha szükséges egyéb labor és más diagnosztikai vizsgálatokat is kérnek, majd ha minden rendben van akkor következhet a beavatkozás egy előre megbeszélt időpontban.


Egy ilyen altatásban végzett beavatkozáshoz komoly személyi, szakmai, tárgyi, intézményi feltételeknek kell megfelelni. Szükség van altatóorvosra, az ő asszisztensére, fogászati kezelés esetén olyan fogorvosra, dento-alveoláris sebészre, aki jártas az ilyen körülmények mellett végzett ellátásban, jó ha belőlük kettő is van, fogászati asszisztensre. Tárgyi feltétel a korszerű altatógép és a hozzá kapcsolódó kiegészítő berendezések, a fogorvosi szék, illetve bizonyos esetekben akár műtő, műtőasztal is például ha társszakmai ellátás is szükséges. Nagyon fontos a posztoperatív őrző megléte, ahol az altatást követően a beteget szakemberek felügyelik, és csak a kötelező idő eltelte után engedik távozni, ha megítélésük szerint minden rendben van.

Az altatásos fogászat keretében 2 típusú altatásra van lehetőség:

  1. Éber altatásRendelőnkben igény szerint lehetőség van éber altatásra. Ez nem altatást jelent, mert ekkor a páciens éber, utasításokra reagál, csak nem emlékszik semmire a kezelésből és az utána lévő 1-2 órából. Az éber altatás előtt altatóorvosi és fogorvosi konzultációra van szükség.
  2. Mély altatásA kezelést megelőzően belgyógyászati kivizsgálásra van szükség, ez magában foglal egy EKG-t és egy laborvizsgálatot is (vérkép a máj-, és vesefunkciók, véralvadási faktor és a szérum ionok szintjének ellenőrzése céljából). Az altatást minden esetben aneszteziológus szakorvos végzi.


Az F MEDICAL Magánklinikán a fentebb felsorolt összes feltétel adott a legmagasabb szintű biztonságos ellátáshoz, mindezt fájdalommentesennyugodt körülmények között végezzük.

 

Az altatás előtt 6 órával már nem szabad enni, egy esetleges megfázás bármilyen tünete esetén nem szabad altatni, mivel a beavatkozáshoz teljesen ehhez egészséges szervezetre van szükség. Az altatás után 3-tól 24 óra időtartamú megfigyelésre is szükséges lehet, ezt az altatás hossza befolyásolja.

 

MENNYIBE KERÜLNEK A KEZELÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK?

Az altatásos fogászat aktuális árait a főmenü ÁRAINK oldalán találhatja meg a Fogászat és Szájsebészet résznél. 

 

IMPLANTOLÓGIA

 

Az implantáció teljes fájdalomcsillapítás mellett zajlik, emellett lehetőség van altatásra is.

A legmagasabb minőségű Alpha-Bio Tec. cég termékeit használjuk a fogpótló kezeléseink során. Az Alpha-Bio Tec. a világ minden táján jelen lévő cég, amely magas színvonalú fogászati megoldások fejlesztésével és létrehozásával foglalkozik, különösen kiemelt szerepet tulajdonítva a fogászati implantátumoknak és a protetikai eszközöknek.

A több mint 28 aktív éve alatt a Cég innovatív termékek és szolgáltatások hosszú sorát fejlesztette ki, amelyek célja a páciensek magas életszínvonala és a lehető legjobb esztétikai megoldások elérhetővé tétele. Az eljárások egyszerűségétől és a termékek széles skálájától lesz a Cég ideális választás egy megbízható és kényelmes implantációs folyamathoz, mind az orvosnak, mind a páciensnek.

Az Alpha-Bio Tec. implantátumai kényelmes megoldást biztosítanak, amellyel a lehető legközelebb kerülhet egy természetes fog érzetéhez. A kiemelkedő színvonalú fejlesztésnek és a precíz gyártási folyamatnak köszönhetően az Alpha-Bio Tec. a világ számos piacán vezető pozícióban van. A Cég aprólékos és mindenre kiterjedő minőségellenőrzést tart fent gyártóbázisán, amelyet a világ összes vezető felügyeleti szerve tanúsít

 

NanoTec™

A NanoTec™ hibrid implantátumfelület, amely összetett folyamat során kerül kialakításra. Az eljárás nagy szemcséjű (20-40 mikron) homokfúvást és kettős termikus savazást foglal magában, így alakulnak ki a mikro és nano méretű pórusok (1-5 mikron). Ez az egyedi eljárás magas felületi differenciálódást hoz létre, növeli a háromdimenziós (3D) felületet és így közvetlenül az implantátum behelyezését követően a vér- és plazmaproteinek intenzívebb abszorpcióját teszi lehetővé a mikropórusokban. A korszerű kezelési technológiák állandó minőségű felületkezelést és pontosságot biztosítanak az Alpha-Bio Tec gyártóüzemében.

 

A NanoTec™ implantátum felületkezelésének előnyei:

– Nagyobb korai BIC (csont-implantátum-kapcsolódás)
– Magas és hosszú távú BIC
– Gyorsabb és jobb csontintegrációs folyamat
– Nagyobb szekunder stabilitás
– Rövidebb gyógyulási időszak
– Magas sikerességi arány

 

A fogbeültetés előnyei:

– Egyetlen fog hiányánál nincsen szükség a többi fog lecsiszolására a híd készítéshez

– Rögzített fogpótlás készíthető akkor is, amikor hagyományos eszközökkel már csak kivehető pótlásra lenne lehetőség.
– A stabilitás és a biztonságérzetet nyújt sokkal jobb, mint a hagyományos kivehető fogsor esetén
– Az esztétikai hatás tökéletes, így bátran mosolyoghat
– A rágófunkció teljesen rekonstruálható

– Javítja a komfortérzetet
– Tartó és hosszú távon megoldás

– A csont állományt segít megtartani, így nem indul be a csont sorvadása
– A  kivehető fogpótlás rögzítettségét nagymértékben javítja

 

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés