online időpontfoglalás

blog

Az elhízás súlyos probléma, kezeljük megfelelően

Magyarországon egyre növekszik a súlyosan elhízott emberek száma. Számukra a túlsúly már nem csak esztétikai, hanem számos egészségügyi problémát is okoz. Fontos azonban tudni, hogy előttük is ott a lehetőség a fogyásra és az egészséges életre, de a csodát nem villámdiétáktól és fogyasztótablettáktól kell várni. Ma már létezik egy olyan diétaterápia, amit orvos felügyel, így garantált, hogy a fogyás egészségesen és biztonságosan megy végbe.

INSUMED orvosi diétaterápia:

Az INSUMED orvosi diétaterápia nem egy előre meghatározott fogyókúrás recept. Ez a diéta személyre szabott, pontos testösszetétel mérést követően határozza meg orvosa a kezelést az Ön életmódjához alakítva. Elsődleges cél az inzulinrezisztencia, a pajzsmirigy alulműködés és az endokrinológiai eredetű túlsúly kizárása. Nem kell lemondania kedvenc ételeiről sem, ha betartja a diétás programot.

 

A különböző fogyókúrák hatása általában jojó effektushoz vezet, hiszen a szervezet zsírraktározásra áll át. Az INSUMED esetében a folyamatos mérésnek köszönhetően az orvos nyomon tudja követni a változásokat és be tud avatkozni a fogyásba a tanácsadás révén. 

Az INSUMED diétaterápia segít:

  • elérni az optimális testsúlyt
  • energikusabbá válni, leküzdeni a folyamatos fáradtság érzetet
  • optimalizálni a vérnyomást, koleszterin szintet, cukorszintet

 

Minden további információt a diétáról ide kattintva talál.

 

 

Elhízási statisztika a világon és Magyarországon:

A WHO nyilatkozata szerint Európában az elhízás már járványos méreteket öltött, a felnőtteknél és a fialatoknál is növekvő tendencia figyelhető meg.

Magyarországon minden harmadik felnőtt elhízott és minden második túlsúlyos. Gyakorlatilag a felnőtt lakosság kétharmada és a gyerekek egynegyede túlsúlyos vagy elhízott.

Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt az emberek 35 százaléka hízott átlagosan nagyjából 3 kilót. Ez Magyarországra is érvényes. Növekedett a túlsúlyosak aránya a serdülők és gyerekek körében is, a karantén és egyéb korlátozások idején ugyanis kevesebbet mozogtak és megváltoztak az étkezési szokásaik is.

Ma már globálisan mintegy 800 millió elhízott van, és a túlsúlyosakkal együtt a számuk mintegy hárommilliárdra tehető.

 

Az elhízás oka:

Az elhízás hátterében egészségügyi problémák is állhatnak, de a  leggyakoribb okozója a helytelen életmód. Az emberek több energiamennyiséget tartalmazó táplálékot fogyasztanak, mint amennyire a szervezetnek szüksége van. A felesleges tápanyagot pedig a szervezet zsír formájában elraktározza.

Ráadásul az elhízott emberek szinte biztos, hogy rendelkeznek egyéb betegségekkel is, például pajzsmirigy alulműködés, cukorbetegség, magas vérnyomás, szívbetegség. A WHO felhívta a figyelmet arra, hogy a túlsúly az egyik legfőbb halálok az európai térségben.

 

 

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7106)