online időpontfoglalás

blog

Defibrillátor került a teniszpályákhoz is - Életeket menthet ez a kezdeményezés

EGYÉBEGYÉB 2018.08.27 Finnamed Klinika

A MARSO Tenisz Centrum és a FINNAMED Klinka összefogásával kihelyezésre került a Városi Stadionban a Tenisz Klubházban egy modern defibrillátor készülék. A társadalmi szerepvállalás nagyon fontos a FINNAMED Klinikának és a MARSO Kft-nek is, ez a kezdeményezés pedig a MARSO munkatársainak biztosított szűrővizsgálat alkalmával merült fel. Ennek eredménye pedig a 2018.08.25-26. között az első amatőr nyilt Finnamed Kupa teniszverseny.

Hazánkban még mindig a leggyakoribb halál ok a szív és érrendszeri megbetegedés, minden  harmadik percben életét veszti valaki szívhalálban kórházon kívül. Az újraélesztés az első 10 percben a leghatékonyabb. A siker feltétele a gyors felismerés és az azonnal megkezdett újraélesztés, valamint hatalmas esély ad az életben maradásra, ha van a közelben egy elérhető defibrillátor készülék, ami a civilek számára is könnyen kezelhető. A félautomata eszközzel esély nyílik rá, hogy normál sinus ritmusba visszaállítsák a szívritmust. A magabiztos alkalmazáshoz szükséges egy rövid oktatás, de a magyar nyelvű hangutasítások és ábra rajzok segítséget nyújtanak a teljesen laikusoknak is az életmentésre.

A MARSO Tenisz Centrum és a FINNAMED Klinka összefogásával kihelyezésre került a Városi Stadionban a Tenisz Klubházban  egy modern Powerheart G5 AED félautomata szinkron/aszinkron típusú defibrillátor készülék. A társadalmi szerepvállalás nagyon fontos a FINNAMED Klinikának és a MARSO Kft-nek is, ez a kezdeményezés pedig a MARSO munkatársainak biztosított szűrővizsgálat alkalmával merült fel. Ennek eredménye pedig a 2018.08.25-26. között az első amatőr nyilt Finnamed Kupa teniszverseny. Az eseményen pedig kihelyezésre került a félautomata defibrillátor (Powerheart G5 AED félautomata szinkron/aszinkron típusú) készülék.

 

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.
„Ez az együttműködés fontos és példamutató. 21. századi körülményekre van szükség, hogy a sportolni vágyó lakosság megfelelő létesítményekben és biztonságban játszhasson”-hangzott el. Emellett örömét fejezte ki, hogy a szabadidős sportok közül a tenisz is egyre népszetűbb Nyíregyyházán, valamint gratulált a MARSO Tenisz Centrumnak a korosztályos világbajnokság lebonyolításához.

 

Minden perc életet menthet!Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/defibrillator-a-teniszpalyaknal-eleteket-menthet-a-keszulek-2018-08-25

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)