online időpontfoglalás

blog

Nefrológiai szakrendeléssel bővült szolgáltatásunk

NEFROLÓGIANEFROLÓGIA 2019.11.15 F Medical Magánklinika

Dr. Herczeg Gabriella kiváló belgyógyász szakorvoshoz fordulhatnak pácienseink nefrológiai szakrendelésünkön. Az F Medical Magánklinikán már 27 szakterülettel, egynapos sebészettel biztosítunk gyors megoldást szükség esetén.

 

Dr. Herczeg Gabriella belgyógyász szakorvos 2005-ben szerezte orvosi diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. Pályafutása során endokrinológiai, kardiológiai, diabetológiai profilú munkahelyeken dolgozott, 2019-ben nefrológiai szakvizsgát tett. Kiemelt érdeklődési területei az anyagcsere betegségek, magasvérnyomás betegség, illetve a szív-érrendszeri rizikó becslése és annak korszerű irányelvek alapján történő csökkentése. Fontosnak tartja a betegek holisztikus szemléletű kezelését, mely nemcsak a gyógyszeres kezelést foglalja magában, hanem a személyre szabottan, egyéni és családi kórelőzmény (genetika) által meghatározott életmódbeli irányelveket (táplálkozás, testmozgás, testi és lelki egészség). Néhány alapvető, fájdalmatlan vizsgálat segítségével meghatározható az egyén kockázati státusza, mely alapján a befolyásolható rizikófaktorok megszüntethetők. A szív-érrendszeri vagy akár daganatos megbetegedések egyéni kockázatának becslése lehetővé teszi a társszakmák bevonásával kiegészítő vizsgálatok tervezését, hogy a szükséges vizsgálatok - és csakis a szükséges vizsgálatok - időben elvégzésre kerüljenek.

A vese belgyógyászatának szakterülete a nefrológia, mely célzottan a vesék működésével, illetve működési zavaraival foglalkozik. A nefrológus szakorvos fő tevékenysége a vese kiválasztóműködésében bekövetkező változások okainak felderítése és kezelése.

 

A vesebetegségek jellemző tünetei:

A krónikus vesebetegségekre gyakran csak a vizelet – és vérvizsgálatok kóros eredményei utalnak, hiszen kezdetben nem okoznak panaszokat és nem produkálnak észlelhető tüneteket. Akut esetben vagy előrehaladott állapotban vérszegénység, gyengeség, hányinger, túlságosan sok vagy éppen túl kevés vizelet a jellemző, illetve nehézlégzés és magas vérnyomás is kialakulhat.

 

Az alábbi esetekben javasolt nefrológus szakorvos felkeresése:

  • vérvizelés
  • akut vesefunkció romlás, veseelégtelenség
  • krónikus veseelégtelenség
  • emelkedett szérum karbamid, illetve kreatinin szint
  • cukorbetegség esetében, amennyiben vesefunkció-romlás, illetve fehérjeürítés következik be
  • magas vérnyomás okának, illetve szövődményének felderítése esetén, főként beszűkült vesefunkció előfordulásakor
  • húgyúti fertőzések, és visszatérő húgyúti fertőzések esetén
  • vesemedence-gyulladás esetén
  • öröklődő vesebetegségek (pl. policisztás vesebetegség) esetén
  • olyan immunológiai eredetű betegségek esetében, ahol a vese érintett
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)