online időpontfoglalás

blog

Roxi szülése 2. rész

2018.02.27 Roxi

Büszkén ajánljuk Roxi írásának folytatását, melyben megosztja élményeit első gyermeke születéséről.

"Sziasztok!

Ismét jelentkezem. Biztos emlékeztek rám. Roxi vagyok, Nimród anyukája és nemrégen született meg életem igazi értelme.

Legutóbb a vajúdásnál jártam. Február elején éreztem először, hogy Nimródot nemsokára a kezembe foghatom. Na persze, amikor az első fájások megérkeznek, nem feltétlenül arra gondol az ember, hogy micsoda boldogság lesz, amikor a kezemben vehetem a picit. Bevallom én ehelyett nagyon megijedtem. Telefonálgatni kezdtem, hogy akkor most mit is kellene csinálnom. Arra emlékszem, hogy ezek a napok nagyon hosszúnak tűntek. A csütörtök után a péntek is a fájásokról szólt. Nehéz leírni mit éreztem. Görcsök, és hirtelen jött, hasogató fájdalmak keverékét. Szombat hajnalban a fájások már 15-20 percenként jelentkeztek és én egyre izgatottabbá váltam. A Finnamedbe szombaton reggel mentünk be.

A Finnamed egy csoda volt. Képzeljetek el egy szuper „szállodai” szobát, ahol finom relaxációs zene szól, minden gyönyörű, tiszta és a személyzet pedig elbűvölő. Sokáig nyugtattak és különböző alternatív módszerekkel igyekeztek csillapítani a fájdalmamat. Gömblabdával tekeregtem, egy nagy kád meleg vízben lazulhattam, hogy bírjam a vajúdást. Biztattak, törődtek velem, borogatták a homlokom. Hatalmas biztonságérzet és nyugalmat biztosított a személyzet összehangolt csapatmunkája, csak magamra kellett koncentrálnom. Nem tudok elég hálás lenni azért a sok figyelemért, törődésért és szakmai munkáért, ami abban segített, hogy megnyugodjak és felkészüljek az utolsó nagy „rohamra”.

A fájdalomról még annyit, hogy a nőgyógyászom korábban azt mondta, hogy úgy képzeljem majd el a vajúdást, mintha nagyon erős menstruációs görcsökkel kellene megbirkóznom. Hát, ha csak ennyi lett volna… Nem akarok senkit megrémiszteni, de bizony itt erősnek és bátornak kell lenni, mert a menstruációs görcs, kismiska ehhez a fájdalomhoz képest.

És akkor még csak szombat délelőtt volt. Még előttem állt életem eddigi legnagyobb feladata. Nemsokára szinte elviselhetetlenné vált a fájdalom, már nem nagyon volt olyan testhelyzet, amelyben jól éreztem volna magam, csak arra tudtam gondolni, hogy milyen viccesek azok a „pozitúrák”, amiket én produkálok. A baba érkezésének pillanataihoz, a fekvő testhelyzetet választottuk..."

- folytatása következik -

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)