online időpontfoglalás

Hasfali sérv műtét

 

A hasfali sérvek alatt leggyakrabban a köldök- és epigastriális (gyomortáji) sérveket értjük. Hasi műtétek hegében szintén hasfali sérv alakulhat ki a hasfal hegessége, gyengesége következtében. Ezeket a sérveket hegsérvnek nevezzük. 

A sérv vezető tünete a szabad szemmel is látható, kitapintható kitüremkedés vagy duzzanat, mely érintésre érzékeny lehet, de fájdalmat nem okoz. A sérvek mérete terheléskor nő, ilyenkor húzó érzés előfordulhat. Az is megeshet, hogy a  duzzanat teljesen visszahúzódik, de ez nem jelenti azt, hogy maga a probléma elmúlt volna.

 

Háló és háló nélküli sérvműtét

Amikor a saját szövetek nem elég erősek, speciális hálók segítségével támaszt, erősítést kapnak a műtét során, amelyek szintetikus vagy biológiai anyagból készülnek. Ma már a hálókat célzottan az izom, a hasfal vagy a hashártya alá teszik, ezek a saját, gyenge szöveteket erősítik meg. Megfelelő technikával és korszerű hálók alkalmazásával nagyon kevés az esélye, hogy a sérv kiújul.

Természetesen vannak esetek, amikor nincs szükség a műtétnél hálóra, például jó izomzattal rendelkező betegnél, vagy terhesség előtt. 

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)