online időpontfoglalás

Orrmandula (adenotomia) műtét Nyíregyháza

Az orrmandula műtét olyan beavatkozás, amely során eltávolításra kerül az orrgarat hátsó falán elhelyezkedő, megnagyobbodott orrmandula.

 

Mikor van szükség a műtétre?

A kórosan megnagyobbodott orrmandula eltávolítása akkor válik szükségessé, ha tartós problémák vagy szövődmények jelentkeznek, például gyakori felsőlégúti húrút, légzési nehézségek, gátolt orrlégzés, gyakori fülgyulladások, halláspanaszok, akut vagy krónikus orrmelléküreg-gyulladás.

 

Az orrmandula-eltávolító műtét menete

Az orrmandula eltávolítása a szájon keresztül történik egy adenotom kanál segítségével. A műtétet helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzi a fül-orr-gégész. A műtét hossza általában 20-40 perc, a gyógyulási idő nagyjából két hét.

 

Hogyan készüljön fel a beavatkozásra?

Az F MEDICAL Magánklinikán a műtéteket szakorvosi konzultáció előzi meg, valamint műtéttől függően szükség esetén további vizsgálatokra és laborvizsgálatokra lehet szükség. Ezekről a konzultációt végző orvos tud tájékoztatást adni. Altatásban történő műtéti beavatkozás esetén aneszteziológiai szakorvosi kivizsgálásra van szükség. Bővebb információt ide kattintva olvashat.
IDŐPONTFOGLALÁS KONZULTÁCIÓRA
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7106)