online időpontfoglalás

Góckutatás

Gócbetegségről beszélünk, ha a szervezetben egy rejtett gyulladás található, ami a véráramlás útján a szervezet egy távolabbi pontján újabb gyulladást hoz létre.

Gyakran előfordul, hogy egy páciens kifejezetten csak egy fogászati probléma miatt érkezik a fogorvoshoz és mintegy véletlenül derül fény a gócbetegségre, de egyre gyakoribb az is, hogy más szakorvosok küldenek beteget a fogászatra gócbetegség gyanújával. Ha fogászati góckutatásra érkezik a páciens, elsősorban a szájüreget, a szájnyálkahártyát és a fogínyt vizsgáljuk, de megtörténik a mandulák, garatképletek áttekintése is. Gyulladást keresünk, felmérjük, milyen mértékű a fogkövesség, kialakult-e szuvasodás vagy fogágybetegség. Speciális vizsgálatokkal a fogbél állapotára is tudunk következtetni. Góckutatás alkalmával fontos a panorámaröntgen készítése, amelyen kirajzolódnak az elő nem tört fogak és a fogakat körülvevő csontos képletek esetleges kóros elváltozásai. Ha sikerül beazonosítanunk és kezelnünk a gyulladás forrását, az gyakran életminőség javulást eredményez, akár évek óta tartó problémák esetén is.

A nem szűnő, látszólag „ok nélküli” tünetek forrásának kivizsgálása során tehát elengedhetetlen a fogászati vizsgálat, de a félévente javasolt szűréseken is fény derülhet egy-egy rejtett gócra.

 

 

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)