online időpontfoglalás

Alsó/felső szemhéj bőr megereszkedés műtét (szemhéjplasztika)

 

A szem környékén a bőr igen vékony, a bőr alatti kötőszövet kevés kötőszöveti rostot tartalmaz, így viszonylag korán jelentkezhetnek esztétikai panaszok. A szemhéj korrekciót a fiatalosabb tekintet kialakítása mellett egyes esetekben a látás javítása miatt is javasoljuk.

A felső szemhéj bőr megereszkedése miatt a szemhéj ráül a felső szempillasorra, ami elsősorban esztétikai problémát okoz, de akár a látásban is zavaró tényező lehet. A műtétet azonban indokolhatja más tényező is. Az összesimuló, meglazult bőrrétegek között bőrproblémák, fertőzések is kialakulhatnak.

Az alsó szemhéj megereszkedése során ráncok jelennek meg a bőrön, a szem körüli zsír kitüremkedik, ún. táskák alakulnak ki.

A szemhéj bőr megereszkedésének oka:

Az öregedés természetes folyamat, mely során csökken a bőr folyadékmegtartó képessége, a szemhéjak bőre elvékonyodik, szarkalábak alakulnak ki. A felső szemhéj bőre elernyed és a felesleges bőr rácsüng a felső szempillasorra. Ha a bőrredők túlérnek a pillatöveken, elkezdik akadályozni a látást. Az alsó szemhéj a felgyülemlett zsír miatt puffadtnak tűnik, arcunk fáradtnak látszik.

 

A műtét:

A felső szemhéjműtét alkalmával a felesleges nagyobb mennyiségű bőrt eltávolítják.
Az alsó szemhéjműtétnél a bőr kimetszése kisebb, így nem fog feszülni az a rész, a könnyárok kitöltése a korrekció fő szempontja, feladata.
Mindkét beavatkozás megközelítőleg fél órát vesz igénybe és injekciós helyi érzéstelenítéssel végzik el.

 

Műtét után:

A műtétet követő napokban a páciens feszülést érezhet a szemhéj mozgatása során, a duzzanat miatt nehezebben tudja lecsukni szemét, gyakrabban könnyezik, ami normális jelenség.

Javasolt a műtéti területet jéggel hűteni, enyhe szemcseppet használni. Erős fényben ajánlott napszemüveget viselni.

A varratszedésig, mely a műtét után kb. egy héttel történik meg, a szemhéjak mosása kerülendő.

A heg, varrat vonala nyomtalan lesz később, mert a sebész a szempillák alatt teszi meg a bemetszést.  

Az eredmény kb 3 héttel a műtét után látható.

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7500)