online időpontfoglalás
Keresés Telefon Útvonaltervezés

Nem ritka, hogy a fogorvosi kezelések szorongást jelentenek a betegeknek, ennek oka lehet egy korábbi rossz tapasztalat, a fájdalomtól való félelem, vagy mások által elmesélt rossz tapasztalatok. Ez odáig vezethet, hogy az illető inkább halogatja fogai ellátását, ezzel saját magát és kezelőorvosát is nehezebb feladat elé állítva. Gyakran viszont elfoglalt üzletemberek is az altatásos fogászati beavatkozásokat választják, mert az egy ülésben altatásban letudható beavatkozások száma akár meg is háromszorozható.

 

 

Gyakori eset az is, amikor bölcsességfogak eltávolítását kérik a szájsebésztől, ilyenkor vagy egyesével (ez négy bölcsességfogat jelent, ha mindegyik megvan) távolítjuk el a fogakat, ami alkalmanként kisebb megterhelés a betegnek, viszont ráfordított időben, kellemetlenségben ez jóval többet jelent. Ilyenkor jó választás lehet, ha altatásban egy alkalomba sűrítve távolítjuk el a bölcsességfogakat.


A tervezett beavatkozás előtt egy külön alkalommal a páciens találkozik az altatóorvossal ahol kivizsgálják őt az altathatóság érdekében, ha szükséges egyéb labor és más diagnosztikai vizsgálatokat is kérnek, majd ha minden rendben van akkor következhet a beavatkozás egy előre megbeszélt időpontban.


Egy ilyen altatásban végzett beavatkozáshoz komoly személyi, szakmai, tárgyi, intézményi feltételeknek kell megfelelni. Szükség van altatóorvosra, az ő asszisztensére, fogászati kezelés esetén olyan fogorvosra, dento-alveoláris sebészre, aki jártas az ilyen körülmények mellett végzett ellátásban, jó ha belőlük kettő is van, fogászati asszisztensre. Tárgyi feltétel a korszerű altatógép és a hozzá kapcsolódó kiegészítő berendezések, a fogorvosi szék, illetve bizonyos esetekben akár műtő, műtőasztal is például ha társszakmai ellátás is szükséges. Nagyon fontos a posztoperatív őrző megléte, ahol az altatást követően a beteget szakemberek felügyelik, és csak a kötelező idő eltelte után engedik távozni, ha megítélésük szerint minden rendben van.

 

Az altatásos fogászat keretében 2 típusú altatásra van lehetőség:

1. Éber altatás Rendelőnkben igény szerint lehetőség van éber altatásra. Ez nem altatást jelent, mert ekkor a páciens éber, utasításokra reagál, csak nem emlékszik semmire a kezelésből és az utána lévő 1-2 órából. Az éber altatás előtt altatóorvosi és fogorvosi konzultációra van szükség.

2. Mély altatás A kezelést megelőzően belgyógyászati kivizsgálásra van szükség, ez magában foglal egy EKG-t és egy laborvizsgálatot is (vérkép a máj-, és vesefunkciók, véralvadási faktor és a szérum ionok szintjének ellenőrzése céljából). Az altatást minden esetben aneszteziológus szakorvos végzi.

 

Az F MEDICAL Magánklinikán a fentebb felsorolt összes feltétel adott a legmagasabb szintű biztonságos ellátáshoz, mindezt fájdalommentesen, nyugodt körülmények között végezzük.

 

Az altatás előtt 6 órával már nem szabad enni, egy esetleges megfázás bármilyen tünete esetén nem szabad altatni, mivel a beavatkozáshoz teljesen ehhez egészséges szervezetre van szükség. Az altatás után 3-tól 24 óra időtartamú megfigyelésre is szükséges lehet, ezt az altatás hossza befolyásolja.

 

 

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

 

 

Az altatásos fogászat aktuális árait a főmenü ÁRAINK oldalán találhatja meg a Fogászat és Szájsebészet résznél. 

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés