online időpontfoglalás

blog

Mentőszolgálat új filmje segít életeket menteni

A kisfilm az Újraélesztés Világnapjához közeledve készült, hogy segítsen leküzdeni a félelmet és hatékonyabbá tegye a civilek életmentését. Hazánkban a hirtelen szívhalál vezető halálok, ami általában közterületeken következik be. Pont ezért fontos a lakosságot felkészíteni ezekre az eshetőségekre és ezáltal javítani a mentés pozitív kimenetelét.

Hazánkban már 1500 helyen érhető el defibrillátor, Nyíregyházán több, mint 47 darab van közintézményekben, orvosi rendelőkben, pályaudvaron, bevásárlóközpontokban, iskolákban, sportlétesítményekben. A defibrilátorok használata 6%-ról 74%-ra növeli a sikeres újraélesztés esélyét, ha időben merünk cselekedni. Sajnos a statisztikák szerint 10 emberből csak csupán 3-an próbálkoznak ezzel a módszerrel, pedig ezek a félautomataeszközök nagyon egyszerűen kezelhetőek, gyakorlatilag lediktálják a teendőket, illetve a mentésirányítók is segítenek telefonon keresztül. A kisfilmet mindenkinek meg kéne néznie, így életet menthetnek környezetében egy vészhelyzetben.

A kisfilm szereplői, mint az előzőeké, Valami Amerika 3. színészei  - Csuja Imre, Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Thúróczy Szabolcs, Faragó András valamint, Győrfi Pál a mentők szóvivője. A cím pedig beszédes: "Ne parázz, sokkolj!" 

“A mentők kiérkezéséig merjük használni a nyilvános helyeken − benzinkutakon, bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon − kihelyezett defibrillátorokat, hiszen ezek az eszközök az átlagember számára is könnyen kezelhetők. Egy gépi hang végig egyértelmű utasításokat ad, egyszerűen nem lehet elrontani. Ha Baláéknak sikerült, bármelyikünknek menni fog, ez a kampányunk legfontosabb üzenete” – fogalmazott Czakler Éva mentőorvos, az Országos Mentőszolgálat Alapítványának (OMSZA) alelnöke.

 

 

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)