online időpontfoglalás

blog

November 8. - A radiológia világnapja

A radiológia a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok összefoglaló elnevezése, melyek segítségével nagy részletességgel leképezhető a test bármely területe, szerve. A radiológiai vizsgálatok röntgensugár, ultrahang és MR diagnosztika alkalmazásával történik.

A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a radiológia gyógyászatban betöltött szerepére.

Röntgenfelvétel elkészítése szükséges többek között különféle mellkasi betegségek felderítésére, bordatörés felismerésére, gyermekek esetében alkalmas lenyelt tárgyak megtalálására, de a daganatos betegségek diagnosztizálásában is fontos szerepe van. A röntgenfelvételek ma már modern készülékekkel történnek, minimális sugárdózissal.

 

Ultrahang vizsgálataink:

Hasi és kismedencei ultrahang

Nyaki lágyrész ultrahang

Nyaki erek color-doppler (Duplex) ultrahang

Végtagi vénás color - doppler (Duplex) ultrahang

Lágyrész ultrahang

Here-herezacskó ultrahang

Csecsemő csípőszűrés

Mozgásszervi ultrahang

Röntgen szolgáltatásaink:

Arckoponya CT

Mellkas röntgen

Kar, kéz röntgen

Arcüreg, melléküreg, homloküreg röntgen

Fül röntgen

Nyaki gerinc röntgen

 

Bővebb információért ultrahang és röntgen szolgáltatásunkról kattintson ide.

 

Orvosaink:

Dr. Rozgonyi Viktor radiológus szakorvos

Szakképzése során a képalkotó diagnosztika csaknem minden területén gyakorlatot szerezett, a hagyományos ultrahang és röntgen diagnosztika mellett kiemelten a CT és – különös tekintettel – a neuro és musculosceletalis MR diagnosztikával foglalkozik. Emellett munkája jelentős részét az angio-intervenciós beavatkozások teszik ki. Rendszeresen jár magyarországi és külföldi tanulmányutakra, továbbképzésekre és konferenciákra.

Dr. Szabó Valéria radiológus szakorvos

20 évig dolgozott Nyíregyházán a Megyei Kórházban, ebből 4 évet a gyermekradiológia területén. Az alap ultrahangos vizsgálatok mellett csecsemőcsípő ultrahangos dysplasias szűrését is végzi, illetve fájdalmas, sérült ízületek ultrahangos vizsgálatával is foglalkozik több mint 10 éve.

Dr. Tisza András radiológus szakorvos, emlőspecialista

2017 óta a Debreceni Kenézy Gyula Campus Emlőcentrumában végez vizsgálatokat a klinikai panasszal érkező, valamit a szűrésből kiemelt páciensek körében. Úgy gondolja, hogy egy orvos sem érthet mindenhez magas szinten, ezért szubspecialitásként az Emlő diagnosztikát választotta, így a hagyományos ultrahang-, és röntgen-, valamint CT-diagnosztika mellett kiemelten ezzel a területtel foglalkozik. A legújabb protokollok és szakmai ismeretek elsajátítása érdekében rendszeresen részt vesz mind hazai, mind külföldi kongresszusokon, továbbképzéseken.

Mammográfia - komplex emlődiagnosztika szolgáltatásunkért kattintson ide

 

Mi a világnap apropóján szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy itt is megköszönjük az ezen a területen dolgozó kollégáink egész éven át tartó áldozatos munkáját!

Amennyiben szeretne időpontot foglalni, hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 42 512 222-es telefonszámon.

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7500)