online időpontfoglalás

blog

Szükség van-e harmadik oltásra?

EGYÉBEGYÉB 2021.10.04 F MEDICAL MAGÁNKLINIKA

Sokakban kelt bizonytalanságot a kérdés, lesz-e negyedik hullám, kell-e tartani újabb tömeges megbetegedésektől, szükség van-e további oltásokra. Szakértők szerint a vírusmutációk és a hideg beköszönte miatt nagy esély van rá, hogy az országot eléri a negyedik koronavírus-hullám, ezért feltétlenül javasolják a harmadik, emlékeztető oltás felvételét, elsősorban az idősebb korosztály számára.

Mivel még nem ismert az oltás utáni védettség időtartama, egyetlen módja, hogy megbizonyosodjunk, mennyi ellenanyag van a szervezetünkben az, ha csináltatunk egy IgG SARS-CoV-2 antitest laborvizsgálatot. A vizsgálat vénából vett vérmintából történik klinikánkon, amihez előre egyeztetett időpontfoglalás szükséges. Az eredmény alapján ellenőrizhető, hogy a vírus megelőzésére kapott vakcina után megjelentek-e a specifikus antitestek és hogy milyen a szervezet aktuális védettség szintje. Így tisztább képet kapunk arról, hogy a teszt eredményétől függően szükség van-e harmadik oltásra, vagy elegendő antitest van még a szervezetünkben ahhoz, hogy védve legyünk a vírussal szemben.

Időpontot a +36 42 512 222-es telefonszámon tud foglalni.

További információ: IgG SARS-CoV-2 antitest vénás vér laborvizsgálat

A hűvösebb idő miatt nehéz megállapítani, hogy csupán influenzások vagyunk, vagy a koronavírus járvány áldozatai lettünk. Ezt legegyszerűbben koronavírus teszt elvégzésével lehet megállapítani. A klinikánk előtti mobilkonténerben a hét minden napján lehetőség van PCR és antigén gyorsteszt elvégzésére, melyek eredménye megmutatja, jelenleg fertőzöttek vagyunk-e.

Amennyiben Ön külföldre utazik és szüksége van védettséget igazoló dokumentumra, a mobilkonténerünkben a teszt elvégzése után kérheti a dokumentum angol nyelven történő kiállítását.

További információ a tesztekről: PCR teszt

                                                                Antigén gyorsteszt

Időpontot online a weboldalunkon, vagy a +36 70 904 8580-as telefonszámon tud foglalni, de akár időpontfoglalás nélkül is érkezhet.

 

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)