online időpontfoglalás

Vérvétel előtti fontos tudnivalók

Étkezés

A vérvétel leggyakrabban éhgyomorra történik, ilyenkor a vérvételt megelőző 10-12 órában már nem szabad étkezni. A vizsgálat előtti estén kerülni kell a magas fehérje tartalmú, zsíros ételeket. Folyadék fogyasztása megengedett, ha az nem tartalmaz szénhidrátot (cukrot) és zsírnemű anyagot (pl. tejet). A tartós éhezést kerülni kell, mert ez számos paramétert megváltoztathat. Kávé, tea és alkoholfogyasztás és dohányzás a vizsgálatot megelőzően nem ajánlott, mert különböző szervek működését befolyásolják, így eltérést eredményezhetnek egyes vizsgálatok esetében.

Előfordulhat, hogy nem szükséges éhgyomorra érkezni a vizsgálatra, ezért érdemes kezelőorvosánál érdeklődni a szükséges étkezési előírásokról.

 

Fizikai aktivitás

Egyes vizsgálatok eredményét az erős fizikai terhelés jelentősen befolyásolja, ezért a vérvételt megelőzően lehetőség szerint kerülni kell a szélsőséges fizikai megterhelést.

 

Gyógyszerek

Amennyiben a páciens egészségi állapota megengedi, a szükséges gyógyszereket ajánlatos a mintavétel után bevenni, hiszen a gyógyszerek megzavarhatják szerveink működését. A szívbetegségben szenvedők bevehetik szokásos gyógyszereiket egy pohár vízzel, ha kezelőorvosuk nem rendelkezett másként. A pontos eredmény érdekében kérjük, tartsa be a beutaló orvos által adott utasításokat.

 

Amennyiben vérvételkor rosszul szokott lenni, vagy fertőtlenítőszer-érzékenységről tud, közölje ezt a vérvételt végző szakemberrel még a beavatkozás előtt!

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6286)