online időpontfoglalás

Benőtt köröm sebészeti eltávolítása az F MEDICAL Magánklinikán

A benőtt köröm egy fájdalmas, kellemetlen állapot, mely sok ember mindennapjait megnehezíti. Leggyakrabban a nagylábujjakon alakul ki az elváltozás, mely során a köröm széle benő a puha bőrrészbe, majd kezdetben csak nyomás hatására jelentkezik a fájdalom, a körömágy megduzzad, de később váladékozás, körömgyulladás is előfordulhat és a fájdalom állandósul. Ha elhanyagoljuk, megnő az elfertőződés veszélye és tályog is kialakulhat.

A benőtt köröm kialakulásának okai:

 

- túl szűk, szoros cipő

- a nem megfelelő körömápolási szokások (pl. túl rövidre vagy túl élesre vágott köröm)

- a köröm körüli lágy szövetek túlburjánzása

- helytelen pedikűr

- a lábujj sérülése

 

 

A benőtt köröm tünetei

 

A körömbenövés rendkívül fájdalmas és az érintettek többségénél rendszeresen visszatérő probléma. A benövés szemmel is észrevehető, ezért a beteg kikérdezésén túl a diagnózis felállítása szemrevételezéssel történik. A pácienst jellemzően a cipőviselési szokásáról kérdezik, és ha a szakorvos gombára gyanakszik a kiváltó okot illetően, akkor gombakaparék-tenyésztést is készíttetnek.

 

A benőtt köröm kezelése

 

A benőtt köröm a betegség súlyosságától függően egyszerűbb házi módszerekkel vagy műtéti beavatkozásokkal kezelhető. A gyulladásos folyamat kezdetén megkísérelhető gyógyszeres kúra, helyileg alkalmazott krém vagy gyulladáscsökkentő tabletta, azonban az esetek többségében sikertelenek bizonyul.

Az F MEDICAL Magánklinikán lehetőség van a benőtt köröm műtéti kezelésére, amely helyi érzéstelenítésben történik. A sebészeti beavatkozás során a lágyrészeket nyomó, túlnőtt körömszakaszt és a gyulladásban lévő körömsáncot távolítják el. A műtét következtében a gyulladt rész felszabadul a kellemetlen nyomás alól, így elkezdődhet a gyógyulás folyamata, amely akár több hétig is eltarthat.

 

A műtéti beavatkozás aktuális díját a főmenü ÁRAINK oldalán találhatja meg.
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7106)