online időpontfoglalás

ColonAiQ vastagbélrák szűrővizsgálat vérből

A béldaganat sokáig tünet- és fájdalommentes, ezért hosszú időn (akár éveken) keresztül észrevétlen maradhat. A korai stádiumban felfedezett vastagbéldaganat nagy eséllyel gyógyítható.

A ColonAiQ vastagbélrák szűrővizsgálat ráadásul a daganatmegelőző állapotra, a polipok jelenlétére is felhívja a figyelmet, melyek eltávolítása általában műtétet sem igényel. Az évente egyszer elvégzett laboratóriumi szűrővizsgálat lehetőséget nyújt arra, hogy még időben kiderüljön a probléma, és ezáltal elkerülhetővé váljanak a súlyosabb következmények.

 

 

A ColonAiQ teszt a legmodernebb technológián alapul, amely csupán egyetlen vérvételt igényel. A teszt a daganatsejtekből a vérbe kerülő és ott szabadon keringő DNS-t vizsgálja. A ráksejtek génállományának bizonyos szakaszain az egészséges sejtekétől eltérő a DNS metiláltsági szint. A DNS-metiláció a génszakaszok kifejeződésének szabályozásában játszik szerepet. A teszt 4 tumormarker gén 5 szakaszát vizsgálja, amelyek metilációs mintázata a vastagbélráksejtek DNS-ében rendellenes lehet. Ezek a következők: a SEPT9 gén két régiója, illetve a BCAT1, az IKZF1 és a VAV3 gének.

A ColonAiQ teszt jól alkalmazható a vastagbéldaganat eltávolítása utáni kiújulás és áttét kockázatának felmérésére is. A vizsgálat eredménye egy kockázatbecslés a kolorektális rák jelenlétére vagy kiújulására vonatkozóan, melynek értelmezése, a releváns klinikai adatokat is figyelembe véve, kompetens szakorvos feladata.

A vizsgálati csomagot azoknak fokozottan ajánljuk, akikre igazak valamely kiemelt kockázati tényezők:

 

 

Az egyes vizsgálatok árai a Synlab áraival egyeznek meg, melyet ide kattintva láthat (a vérvétel díját az árak nem tartalmazzák).

Bővebb információt a Synlab oldalán olvashat ide kattintva.
Időpontfoglalás
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)