online időpontfoglalás

Fogfehérítés

Amennyiben elszíneződtek, esetleg foltossá váltak fogai, vagy egyszerűen csak szeretne egy fiatalosabb megjelenést, a fogfehérítés lehet az ideális kozmetikai fogászati kezelés.

A fogak elszíneződése számos okra visszavezethető. Leggyakrabban az elfogyasztott ételek és italok (kávé, tea, szintetikus ételszínezékek) okozzák az elszíneződést, amelyek idővel bejutnak a fogzománc alsóbb rétegeibe, ahonnan már nem lehet eltávolítani azokat egy egyszerű fogmosással. Az elszíneződött tömések, a gyökérkezelés miatt megszürkült fogak, valamint a dohányzás is sokat rontanak a fogak megjelenésén.

A fogfehérítést minden esetben egy alapos szűrővizsgálat előzi meg, amely során az egész szájüreget megvizsgálva fogkő, szuvas fogak, cserére szoruló tömések, gyökérkezelendő fogak után kutatunk. Erre azért van szükség, mert kizárólag teljesen egészséges, illetve szanált állapotban szabad fogfehérítést végezni. Amennyiben a konzultáció során szuvas fogat találunk, vagy úgy ítéljük meg, hogy gyökérkezelésre lenne szüksége a páciensnek, úgy érdemes elvégeztetni a kezeléseket még a fogfehérítés előtt. Ajánlott a régi, rossz széli záródású töméseket is kicseréltetni, illetve esszenciális eltávolítani a fogkövet is.

Valódi, látványos és tartós eredményt csak a fogorvosi rendelőben elvégzett fogfehérítő beavatkozás biztosít, évekre szól, ennél gyakrabban nem is ajánlott a fogfehérítés elvégeztetése. A tényleges eredmény időtartamát emellett a páciens életmódja is befolyásolja. Abban az esetben, ha rendszeresen fogyaszt kávét, teát, bort, mesterséges színezéket tartalmazó ételeket és esetleg dohányzik is, akkor mosolya ragyogásának fenntartása érdekében gyakrabban kell elvégezni a fogfehérítést, mint azon pácienseknek, akik más életmódot folytatnak.

 

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)