online időpontfoglalás

Fogkő eltávolítás

Az étkezések után az ételekből visszamaradt anyagok a szájban és a nyálban lévő baktériumok hatására a fogainkon egy vékony lepedéket képeznek (ez az ún. plakk), amely 24 órán belül egy alapos fogmosással eltávolítható. Azonban ennek hiányában egyre masszívabbá válik, egyre erősebben feltapad a fogakra, így fogmosás útján már nem lehet eltüntetni. A lepedéknek tehát ezt a szilárd, kikristályosodott állapotát nevezzük fogkőnek.

Ez a folyamat egyénileg változó módon zajlik le, több belső- és külső tényező befolyásolja, kinek milyen mennyiségű és minőségű fogkő keletkezik a fogain. A legfontosabbak ezek közül a berögzült, elsietett otthoni fogápolás, a gyakori kávé- és tea fogyasztás és természetesen a dohányzás.

A már kialakult fogkő folyamatosan nő, ezzel együtt a szájban lévő baktériumok száma is jelentősen emelkedik mind az íny felett, mind az íny alatt. A fogágy folyamatos irritációja miatt az íny sérülékennyé, vérzékennyé válik, különböző gyulladásos folyamatok léphetnek fel, amelynek hatására a fogíny visszahúzódik és a csontállomány is sorvadni kezd.

Az F Medical Magánklinika Fogászati Központjában modern ultrahangos készülékkel, fájdalommentesen távolítjuk el a kialakult fogkövet. A fogak megtisztítása után polírozó pasztával, valamint különböző anatómiai formájú kefék segítségével csillogóvá és teljesen simává tesszük a fogakat. A tökéletesen sima fogfelszín a leghatásosabb fegyver a baktériumok megtapadása ellen.

Ahogy azt korábban említettük, a fogkő képződésének üteme egyénfüggő, sok tényező befolyásolja. Az egyéni sajátságok figyelembevételével félévente/évente (kirívó esetben háromhavonta) keresse fel rendelőnket fogkő eltávolítás és polírozás céljából.

 

 

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6286)