online időpontfoglalás

Fogtömés

A fogszuvasodás a fogak leggyakoribb megbetegedése. Legjobb megelőzni, de ha már elindult a folyamat, érdemes minél hamarabb lépni, betömni a romló fogat.

Kisebb kiterjedésű fogszuvasodások esetében esztétikus és hosszú távon tartós tömés készíthető a fogorvosi székben. Ekkor helyi érzéstelenítésben megtörténik a beteg fog professzionális tisztítása, a szuvas foganyag eltávolítása, majd a fog színével megegyező színű tömőanyag rétegzése, mely a fotopolimerizációs lámpával történő megvilágítást követően teljesen megköt. Ezután a rágófelszín barázdáinak, illetve az anatómiai forma kialakítására kerül sor, végül simára és fényesre polírozzuk a helyreállított fogat.

Inlay, onlay, overlay – kerámia fogtömések

Ez a XXI. századi fogászati megoldás lehetővé teszi azon fogak helyreállítását is, amelyek a fogszuvasodás vagy más károsodás során olyan mértékben rongálódtak, hogy az eredeti fog koronai részén kialakult hiányt fogtöméssel már nem lehet vagy nem ajánlott pótolni. A hiányzó foganyag pótlására ilyenkor a fogbetét (inlay, onlay) készítését javasoljuk, amely precíz és tartós megoldást nyújt pácienseink számára. Ezeket a betéteket fogtechnikai laboratóriumban készítik el a preparált fogról készült lenyomat alapján, majd egy speciális ragasztóval rögzítjük a fogban.

 

 

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)