online időpontfoglalás

Fogpótlások

A fogak elsődleges szerepe a táplálék aprítása, őrlése, ezáltal pedig az emésztés folyamatának megkönnyítése, de a beszédben és egyáltalán a megjelenésben betöltött esztétikai szerepük is kiemelkedő. Számtalan olyan szituáció adódhat életünk során, amikor egy vagy több fog szuvasodás, esetleg trauma miatt sérül, vagy akár elvesztése következik be. Ilyen helyzetekben nyújt megoldást a fogpótlások széles palettája.

A fogpótlás napjainkban igen tág fogalommá nőtte ki magát, hiszen mindazon eljárásokat magába foglalja, melyekre akkor van szükség, amikor a páciens fogának egy része vagy a teljes fog hiányzik.

Az F Medical Magánklinika Fogászati Központjában eme széles paletta valamennyi képviselőjének megvalósításában rendelkezésre állunk. Munkánk során arra törekszünk, hogy minden hozzánk forduló páciens számára személyre szabottan megtaláljuk a legmegfelelőbb fogpótlási lehetőséget. Ehhez szükséges egy személyes konzultáció, mely során egy panoráma röntgent, illetve szükség esetén egy CBCT felvételt is készítünk.

Ahogyan a fogtöméseknél már említettük, nagyobb kiterjedésű szuvasodások, illetve a fog koronai részének traumás megkevesbedése esetén a fogtechnikai laboratóriummal együtt dolgozva magas esztétikájú betétek (inlay, onlay) készítésére van lehetőség.

Amennyiben nagyobb destrukcióról van szó, nem maradt a fog koronai részéből a megtámasztásra szolgáló foganyag, nagy teherbírású üvegszálas gyökércsapok, majd egy fogtechnika által készített korona pótlás segítségével tudjuk helyreállítani az adott fogat.

Abban az esetben, amikor már fogeltávolításra kerül sor, több lehetőség közül lehet kiválasztani a készülő fogpótlás típusát. Választhatjuk a hiányt határoló fogak lecsiszolását igénylő, ám rövid időn belül elkészülő rögzített hídpótlásokat, vagy pedig a maradék fogazat épségét megőrző implantálást.

A fogpótlások anyagát tekintve a masszív fémvázzal rendelkező fém-kerámia koronáktól, a préskerámia restaurációkon keresztül a legmagasabb esztétikát képviselő cirkónium pótlásokig mindennemű igényt kielégítő megoldásokat kínálunk pácienseinknek.

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7106)