online időpontfoglalás

Gyökérkezelés

Amennyiben egy fog gyulladt vagy nagymértékben rongálódott, még akkor sem feltétlenül kell lemondanunk róla, hiszen a fog eltávolítása sok esetben elkerülhető, és gyökérkezeléssel a fog élettartama évekkel meghosszabbítható.

A gyökérkezelés célja, hogy a legtöbbször fogszuvasodás miatt kialakult fertőzés megszüntetésével lehetővé tegye a maradék ép foganyag felhasználását, a fog funkciójának és esztétikájának helyreállításához.

Minden fog belsejében van egy kis kamra, amiben a fogat ellátó erek és idegek találhatóak. Ezek végigfutnak a gyökér teljes hosszán, majd egy ponton kilépnek a fogakat körülvevő csontállományba. Amennyiben ezek az ér- és idegképletek megsérülnek, a fog gyulladással válaszol, majd elhal. Az elhalt fogban baktériumok szaporodnak fel, ezek a gyökéren keresztül a csontba jutnak, megbetegítve a foggyökér körül lévő csontállományt is.

Elég egy elhanyagolt lyukas fog, ami még talán nem is fáj, de a szuvas folyamat szakadatlanul halad előre és egyre közelebb kerül a fogbélhez, annak gyulladását okozva.

Az F Medical Magánklinika Fogászati Központjában kimagasló szakmai színvonalon dolgozunk azért, hogy pácienseink minél hosszabb ideig megőrízhessék saját fogaik nyújtotta előnyöket. Helyi érzéstelenítésben, a diagnosztizálás és utánkövetés digitális lehetőségeit kihasználva, a legkorszerűbb, magas minőségű gyökérkezelő eszközökkel és anyogokkal felszerelve várjuk a hozzánk érkezőket.

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)