online időpontfoglalás

Hüvelyplasztika - Intimplasztika

 

A hüvelyplasztika több műtéti beavatkozás összefoglaló neve. 

 

 

Hüvelyplasztika

 

Hüvelyplasztikai műtétet a mellső és/vagy hátsó hüvelyfal süllyedése indokolja, ami kellemetlen tünetekkel jár a hétköznapokban.

A mellső hüvelyfal megsüllyedése a húgyhólyagsérv. Ezen hüvelyi elváltozás tipikus tünete a vizelettartási nehézség, és előfordul, hogy a nemi élet is kényelmetlenné, fájdalmassá válik.

A hátsó hüvelyfal megsüllyedése a végbélsérv. Ez az elváltozás leggyakrabban nehéz szülést követően alakulhat ki. A húgyhólyagsérvhez hasonlóan ez is komoly fizikai panaszokat okozhat. Jellemző tünete a húzó jellegű fájdalom, mely a derék irányába is kisugárzik, és további tipikus tünet a székletürítési- és tartási probléma.

A beavatkozás során a mellső- és hátsó hüvelyfal megemelésével tesszük ismét feszesebbé a hüvelyt. Nem csupán esztétikai okokból, hanem orvosi indokkal végezzük el ezeket a beavatkozásokat, hiszen ezek többek között komoly vizelet- és széklettartási problémákat és fájdalmat okozhatnak.

 

Kisajak plasztika

 

A külső nemi szerveken előfordulhat a kisajak egy- vagy kétoldali megnagyobbodása, mely különböző funkcionális és esztétikai panaszokat jelenthet a beteg számára.

Milyen problémákat okozhat?

A beavatkozás során a megnagyobbodott kisajkak kisebbítésére és a kívánatos állapot elérésére kerül sor.

 

Szeméremdomb korrekció

 

A beavatkozásra abban az esetben van szükség, ha a páciens úgy érzi szeméremdombja megnagyobbodott, kitüremkedik, megnehezíti a hétköznapokat és a szakorvosi vizsgálatok alapján is egyértelműen kijelenthető, hogy az anatómiai normától eltérő állapotban van. A tünetek mögött általában nem egy kifejezett betegség áll, hanem genetikai és környezeti hatások révén változik meg a szeméremdomb. Elsősorban nagyfokú testsúlyváltozás következtében alakulnak ki a makacs zsírpárnák, melyek csak sebészeti úton távolíthatóak el.

A beavatkozás során a szeméremcsont felett felgyülemlett felesleges zsírszövet eltávolítása történik sebészeti úton. A szeméremdombra felhalmozódott zsír eltávolítása után a szeméremdomb mérete csökken, az intim tájék újra lapos és formás lesz.

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7500)