online időpontfoglalás

blog

A koronavírust így tudja megkülönböztetni az allergiától

A Nemzeti Népegészségügyi központ egy szemléletes infó grafikát tett közzé, ami segít megkülönböztetni az allergia és a COVID-19 tüneteit egymástól, ezzel segítve a védekezést, megóvva az embereket a vírus terjedésétől.

    Az év azon szakaszába léptünk, amikor az allergia szezon tombolni kezd, nagyon sok pollen található a levegőben, így még fontosabb önmagunk vizsgálata, tüneteink helyes felismerése,megítélése, így megfelelően tudunk eljárni. Ahhoz, hogy megvédjük egymást a vírus továbbadásától, gátoljuk a terjedését fontos az ábra tanulmányozása és a jellemző tünetek elkülönítése. 

A részletes ábra bemutatja a tüneteket, illetve azt, hogy melyik esetben mi a jellemzőbb.  A koronavírus gyakori tünetei közé tartozik a láz, a száraz köhögés, a légszomj és a fáradtság, ezek nagyon ritka esetben jelentkeznek az allergia esetében - tájékoztat az NNK.

    Az allergiára jellemző tünetek az asztmás nehézlégzés, orrfolyás és a tüsszentés, ezek a tünetek nagyon ritkán, elvétve jelentkeznek a Korona vírus esetében. Allergia esetén elvétve fordul elő száraz köhögés, fejfájás és fáradtság, ha ezt tapasztalja, akkor nagy valószínűséggel nem allergiája van. Izom- és ízületi fájdalmak, torokfájás, hasmenés és mellkasi nyomás szintén nem jellemzőek az allergiánál.

Átfedést jelent néhány általános tünet, ilyen a fejfájás, az izom- és ízületi fájdalom, a torokfájás, a mellkasi nyomás.

Az F Medical Magánklinikán SARS-CoV-2 vírus PCR mintavétele helyben elvégezhető. Tudjon meg többet a Koronavírus tesztről.

Bővebb információért, időpontfoglalásért hívja a +36 42 512 222 számot.

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7106)