online időpontfoglalás

blog

Alsó és felső szemhéjkorrekció

A szem környékén a bőr igen vékony, a bőr alatti kötőszövet kevés kötőszöveti rostot tartalmaz, így viszonylag korán jelentkezhetnek esztétikai panaszok. A szemhéj korrekciót a fiatalosabb tekintet kialakítása mellett egyes esetekben a látás javítása miatt is javasoljuk.

Szemhéj műtétnek két fajtája van, az alsó és a felső szemhéj régiót érintő beavatkozás. A felső szemhéjplasztika alkalmával a felesleges nagyobb mennyiségű bőrt eltávolítják, az alsó szemhéjplasztikánál a bőr kimetszése kisebb, így nem fog feszülni az a rész, a könnyárok kitöltése a korrekció fő szempontja, feladata.  Orvosa előzetes konzultáción megállapítja, hogy Önnek melyik beavatkozásra van szüksége. Mindkét beavatkozás megközelítőleg fél órát vesz igénybe és injekciós helyi érzéstelenítéssel végzik el.

Felső szemhéj korrekcióra akkor van szükség, ha a felső szemhéj bőre megnyúlt és túllóg a szempillasoron, zavarja a látást. 

Alsó szemhéj műtéteket a bőr ráncossága és a táskák eltüntetése végett szokták igénybe venni.

A heg, varrat vonala mindkét esetben nyomtalan lesz később, mert a sebész a szempillák alatt teszi meg a bemetszést.  

A beavatkozás ambuláns, helyi érzéstelenítésben zajlik, bőrben futó rejtett varratok behelyezésével és nagyjából fél órát vesz igénybe. Varratszedés 7 nap múlva zajlik. A műtéti hegek a bőr elszíneződése és duzzanata 1-3 hét alatt alig észrevehetővé válik ill megszűnik A végleges állapot kb. 2-3 hónap múlva alakul ki, bár az eredmény 90%-ban már 3 hét múlva látszik.

 

A műtét utáni teendők:

- Varratszedésig a szemhéjak mosás kerülendő. Varratszedés után a szemhéjak az arccal együtt vízzel moshatóak.

- Szemhéj sminkelése és a szempillafestés 3 hétig tilos.


Magánklinikai ár: 

melynek tartalma:

  • műtét helyi érzéstelenítésben

  • hotelszolgálat (1 ágyas kórteremben)

  • műtét utáni orvosi, ill. nővéri felügyelet

  • fájdalomcsillapító, jégzselé

  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)