online időpontfoglalás

blog

Defibrillátor készüléket adományoztunk a Határok Nélküli Teniszakadémia részére

EGYÉBEGYÉB 2022.09.05 F MEDICAL MAGÁNKLINIKA

2022. augusztus 31-én a Szabolcsveresmarton található Határok Nélküli Teniszakadémiára látogattunk el, ahol éppen zajlott az idei első hazai nemzetközi férfi teniszverseny negyedik napja.

A 400 hektáros természetvédelmi területen 12 pályán űzhetik kedvenc sportjaikat az élsportolók és az amatőrök egyaránt. A lázas felkészülés és komoly mérkőzések rendkívül megerőltetik még a profi játékosok szervezetét is. Szerettünk volna biztonságot nyújtani ezeknek a sportolóknak, hogy szükség esetén azonnal segítséget tudjon nyújtani bárki akár orvos jelenléte nélkül is. Éppen ezért átadtunk az akadémia részére egy Saver One típusú félautomata defibrillátor készüléket, mely tökéletesen alkalmas a nem kórházi körülmények között zajló életmentésre, amíg a mentők megérkeznek. Az EKG-ellenőrző algoritmus csak akkor engedi az elektromos sokk leadását, ha arra valóban szükség van, így a defibrillátor kockázatmentesen és gyorsan használható. A modern készülék kezelését már magyar nyelvű hangutasítások és ábra rajzok segítik, nem igényelnek szakképesítést, így a laikusok is teljes biztonsággal kezdhetik meg az életmentést. Kívánjuk, hogy használatára soha ne legyen szükség, de ha mégis megtörténik a baj, senki élete nem ennek a hiányán fog múlni.

  

Az életmentő készüléket Rausz Attila, az F Medical Magánklinika gazdasági igazgatója adta át Rabb Évának, a HNTA igazgatójának. Az eseményen jelen volt dr. Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője és Mikucza Tamás, a HNTA ügyvezetője, akik értékelték a teniszakadémia működését, a verseny színvonalát és az adomány fontosságának szerepét az akadémia életében.

  

Korábban a Marso Tenisz Centrum részére adományoztunk egy félautomata defibrillátor készüléket, melyet idén először kellett használni egy infarktust kapott teniszjátékos életének megmentésére. A férfit sikerült újraéleszteni, melyben nagy segítség volt a készülék jelenléte és bátor használata.

Hazánkban naponta 70 embert érint a hirtelen szívhalál. Az újraélesztésre az első tíz percben van a legnagyobb esély. A siker feltétele a gyors felismerés és az azonnal megkezdett újraélesztés, valamint hatalmas esélyt ad az életben maradásra, ha van a közelben egy elérhető defibrillátor készülék, ami a civilek számára is könnyen kezelhető. A félautomata eszközzel esély nyílik rá, hogy normál sinus ritmusba visszaállítsák a szívritmust. Tehát ha valaki rosszul van, gyorsan legyünk túl a kezdeti rémületen és merjünk cselekedni, mert minden perc számít!


Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6286)