A dietetikai tanácsadás célja a páciens étrendjének személyre szabása, mely szerepet játszik az egészségmegőrzésében, a táplálkozással összefüggő betegségek megelőzésében. Célja továbbá meglévő betegség esetén a páciens megfelelő diétás tanáccsal való ellátása.
Ebben lesz segítségére Kovács Norina dietetikus, akinek a dietetikai tanácsadás nem csak a szakmája, hanem a hivatása is egyben. A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán végezte el a dietetikus képzést és örömmel segít a pácienseknek elérni céljaikat, kialakítani a saját étrendjüket és életmódjukat mind egészség, mind betegség esetén.
Milyen esetben forduljon dietetikushoz?
Hogyan zajlik egy étrendi tanácsadás?
Az első konzultáció alkalmával tanácsadónkkal ismerteti a táplálkozási szokásait és életmódját. Ezt követően antropometriai vizsgálatok végzésére kerül sor, ami áll egy testsúly és testmagasság mérésből és BMI számításból. Az eredményeket látva úgy alakítják át az Ön étrendjét és életmódját, hogy az életritmusának és egészségi állapotának megfelelő legyen. A tanácsadás tartalmazza a diétában javasolt nyersanyagválogatást, javaslatokat étrendi változtatásra és az ajánlott konyhatechnológiát, amiről írásos útmutatót is kap.
Ha Önnek táplálkozással kapcsolatos betegsége van, nehezére esik a fogyás, a hízás, vagy egyszerűen csak szeretne szakképzett dietetikustól ismeretet szerezni az egészséges táplálkozásról, foglaljon időpontot Kovács Norina dietetikushoz.