online időpontfoglalás

blog

Egészségnap határok nélkül 2018

EGYÉBEGYÉB 2018.09.05 Z. Pintye Zsolt

Ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várták az érdeklődőket szeptember elsején a Damjanich Lakóparkba a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. szervezésében, a Finnamed Magánklinika támogatásával. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy a költségek nélküli vizsgálatokon még szakorvosokkal is lehetett konzultálni.

 

Vérnyomást, vércukorszintet is mértek szombaton a  Mikszáth Kálmán utca 38 szám alatt. Itt található ugyanis Nyíregyháza eddigi legsikeresebb magánklinikája a Finnamed. Az egészségügyi intézmény munkatársai közben testtömegindexet és meglepő módon még C-vitamin szintet is mértek. Itt kiderült, hogy a pácines megfelelő mennyiségűt visz-e be a szervezetébe ebből a nélkülözhetetlen vitaminból. Mindezt ráadásul fájdalommentesen tették, gyógyszerész közreműködésével. Az érdeklődők nemcsak a mérés eredményét kapták meg, C-vitamin tablettával is kedveskedtek számukra.

 

 

Hallatlan: stroke rizikóbecslést is végeztek!

 

Magyarországon a legtöbben szív- és érrendszeri megbetegedések miatt halnak meg. Pedig ezek túlnyomó része kezelhető lenne. A nyílt napon ezért EKG-t is mértek, valamint megdöbbentő módon a specialisták még arra is választ adtak, hogy az érdeklődőknek mekkora esélye van arra, hogy stroke-ot kapjanak, vagyis hirtelen szívleállás áldozataivá váljanak.

 

Hogy ne gágogjon!

 

Népbetegségnek számít a lúdtalp. Gyerekek és felnőttek számára is tartottak lúdtalp szűrést és itt sem maradhatott el a szaktanácsadás. Mindezek mellett volt csontsűrűség vizsgálat, sőt az egyre gyakoribb bőrdaganatok miatt melanóma szűrés is. Fogorvosok tartottak dentálhigiéniai felmérést és tanácsadást.

 

Segítség az allergiásoknak

A tomboló allergiaszezonban sokak számára volt megnyugtató, hogy az egészségszűrő napon asztma és allergiavizsgálatot is végeztek.

 

Egymásnak adták a stafétát az orvosok

 

Belgyógyászok, pulmonológusok, onkológusok, háziorvos valamint egy-egy bőrgyógyász, fül-orr-gégész, és idegsebész közérthető és hasznos előadásai hangzottak el a nem mindennapi rendezvényen. A szervezők célja az volt, hogy kellemes környezetben a legjobb szakemberek segítségével álljanak az érdeklődők rendelkezésre. 

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)