online időpontfoglalás

blog

Egyedülálló műtéti technika az F MEDICAL Magánklinikán felszívódó implantátum alkalmazásával

Nyíregyházán elsőként, Dr. Szabó Attila ortopéd szakorvos vezetésével került sor egy komplex előláb műtétre felszívódó implantátummal.

Ezzel a beavatkozási módszerrel komplex kéz és láb műtéteket végezhetünk, esetenként akár gyermek és felnőtt kéz- és láb rekonstrukciókat is. Gyermekeknél alkartörések esetén is használhatóak. 


A felszívódó implantátumnak számos előnye van a megszokott fém implantátumhoz képest.

  • Az implantátum biológiailag felszívódik, így stabil csontgyógyulást biztosít.
  • Természetes anyagból készül, így a kiváltott allergiás reakciók száma jelentősen lecsökken.
  • A behelyezett implantátumot nem kell egy következő műtéttel eltávolítani, hiszen kb. 2 éven belül teljesen felszívódik.
  • Ez a páciensek számára hatalmas előny, hiszen nem kell egy újabb műtét és altatás alá vetni magukat, a szövődményekkel járó kockázat is csökken.

Ezt a kisméretű implantátumot felső vagy alsó végtagokban való használatra tervezték a sikeres csontregeneráció érdekében. 
Egyszerűen fogalmazva, ez egy kis tű, amely összetartja a csontdarabokat, miközben azok természetesen regenerálódnak. A behelyezett implantátum az idő elteltével folyamatosan támaszt nyújt a gyógyuló csontnak, segítve a gyógyulási folyamatot.

Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a legújabb fejlesztésű implantátum forgalmazókkal, hogy lehetőség szerint a leginnovatívabb eljárásokkal kezelhessük pácienseinket. 

 https://fmedical.hu/orvos/63/dr-szabo-attila


Ortopédiai szakrendelésünkről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.


 

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6286)