online időpontfoglalás

Hogyan készüljön fel az MR vizsgálatra

-   A vizsgálat nem igényel különösebb felkészülést. Ugyanakkor, ha kontrasztanyagos MR vizsgálat szükséges, fontos, hogy éhgyomorra érkezzen, tehát az időpont előtt 4 órával már ne fogyasszon ételt. Folyadékot fogyasztani engedélyezett.

-   A kontrasztanyagos vizsgálat elvégzéséhez 1 hónapnál nem régebbi vesefunkció laborlelet szükséges (eGFR érték)

-   Hasi MR vizsgálat előtt 4 órával már ne fogyasszon ételt és folyadékot sem. 

-  Az időpontfoglaláskor munkatársunk részletesen kikérdezi Önt a szervezetében esetlegesen előforduló fémről, a vizsgálatot befolyásoló egyéb körülményről, illetve pontos tájékoztatást ad az MR vizsgálathoz szükséges dokumentumokkal (pl. orvosi javaslat) kapcsolatban.

-   Az MR vizsgálat mágneses térben történik, ezért azoknál a betegeknél, akiknek pacemakert (szívritmus szabályzó) ültettek be, az MR vizsgálat nem végezhető el.

-   A vizsgálat előtt a testen, illetve testben viselt fémtárgyakat (hallókészülék, óra, lánc, gyűrű, fémcsat, testékszer, műfogsor, kivehető fogszabályzó stb.) el kell távolítani. A zsebeket ki kell üríteni, ugyanis az elektromos árammal működő, vagy mágneses részeket tartalmazó tárgyak (fémpénz, kulcs, toll, bankkártya, telefon stb.) az erős mágneses térben tönkre mehetnek.

-   A fémtartalmú szépítőszereket (pl. szemöldök-, szemhéj festék/por) el kell távolítani, illetve minden fémszálat tartalmazó ruhadarabot a vizsgálat előtt le kell venni, mert ezek szintén értékelhetetlenné teszik az vizsgálat eredményét. Szükség esetén megfelelő öltözetet (pl. hálóinget) tudunk biztosítani a vizsgálat idejére.

-   Abban az esetben, ha Ön klausztrofóbiás, a vizsgálat előtt egyeztessen háziorvosával.

-   120 kg feletti a testsúly esetén a vizsgálatot megelőző napokban próbafektetést javaslunk annak érdekében, hogy megállapítsuk, kényelmesen, erőltetés nélkül elvégezhető-e az Ön számára a vizsgálat.

Gyermekek esetében az MR vizsgálat csak törvényes képviselő jelenlétében végezhető el, illetve akkor, ha a gyermek nyugodtan és mozdulatlanul tud feküdni. Ha ez nem lehetséges és a képanyag értékelhetetlenné válik, vagy a mozgás miatt a vizsgálat nem hajtható végre, rendelkezésre állási díjat kell fizetni.
IDŐPONTFOGLALÁS

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7106)