online időpontfoglalás

Mikor nem végezhető el az MR vizsgálat

-   Az MR vizsgálat mágneses térben történik, ezért azoknál a betegeknél, akiknek pacemakert (szívritmus szabályzó) ültettek be, az MR vizsgálat nem végezhető el.

-   Abban az esetben, ha korábbi műtétekből adódóan beépített fémek, implantátumok vannak az Ön szervezetében, kérjük, jelezze felénk. Erről ugyanis szükséges orvosi igazolás annak érdekében, hogy meggyőződhessük róla, MR kompatibilis-e a beültetett eszköz.

-   A terhesség első harmadában (trimeszterében) a fejlődő magzat fizikai hatásokra nagyfokú érzékenysége miatt MR vizsgálat elvégzése nem javasolt. A vizsgálat csak abban az esetben végezhető el, ha  az anya, vagy a magzat szempontjából elengedhetetlenül fontos. Ebben az esetben a vizsgálatot megelőzően fontos a radiológus és a klinikus egyeztetése.

-   Gyermekek esetében az MR vizsgálat csak törvényes képviselő jelenlétében végezhető el, illetve akkor, ha a gyermek nyugodtan és mozdulatlanul tud feküdni. Ha ez nem lehetséges és a képanyag értékelhetetlenné vállik, vagy a mozgás miatt a vizsgálat nem hajtható végre, rendelkezésre állási díjat kell fizetni.

-   Kontrasztanyagos vizsgálatnál, amennyiben a vesefunkció eGFR értéke 30 ml /perc alatti, a vizsgálatot nem áll módunkban elvégezni. Amennyiben az érték 30 és 40 ml /perc közötti, a vizsgálathoz orvosi javaslat szükséges.

120 kg feletti a testsúly esetén a vizsgálatot megelőző napokban próbafektetést javaslunk annak érdekében, hogy megállapítsuk, kényelmesen, erőltetés nélkül elvégezhető-e az Ön számára a vizsgálat.
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7106)