online időpontfoglalás

Urológiai műtétek

A nyíregyházi F Medical Magánklinika urológiai szakrendelésén lehetőség van a teljeskörű kivizsgálásokra, a sebészeti beavatkozások előtti konzultációra, előkészítő vizsgálatokra is. Sebész szakorvosaink magasan képzett, kiváló szakemberek, megfelelő gyakorlattal rendelkeznek. A konzultáció és a szakrendelések alkalmával Ön részletes tájékoztatást kap a lehetséges eljárásokról, azoknak pontos és részletes folyamatáról.

Az urológus, a húgyutak veleszületett és szerzett rendellenességeivel, betegségeivel foglakozik. A vese, húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső fejlődési rendellenességei, a fertőzések, gyulladások, kövek képződése, vizeletürítési nehézségek és a daganatos megbetegedések tartoznak az urológiai szakterület alá. Az urológus szakorvos emellett foglakozik a férfi nemi szervek (here, hímvessző, prosztata) problémáinak vizsgálatával és kezelési megoldásaival is.

 

MILYEN UROLÓGIAI PROBLÉMÁVAL FORDULHAT AZ F MEDICAL SZAKRENDELÉSHEZ?

Férfiak esetén:

Nők esetén:

 

UROLÓGIAI MŰTÉTI SZOLGÁLTATÁSAINK

 

 HÍMVESSZŐ PLASZTIKAI SEBÉSZET

Hímvessző görbület: A hímvessző görbület nem csak esztétikailag zavaró sokaknak, hanem a nemi éltet is megnehezítheti. A 30 fok, vagy annál nagyobb eltérés már rontja a komfort érzetet és a nemi életet minőségét, főleg, ha az eltérés lefelé, vagy oldalirányba való ferdülést jelenti. Két csoportba soroljuk a pénisz görbületet, a veleszületett, illetve a betegség, sérülés után kialakult ferdülés.

Egyéb hímvessző elváltozások megoldása (pl.vazelin okozta péniszbőr károsodás)

 

HERE MŰTÉTEK

Here visszértágulat (variokele) altatásban: A here visszértágulat (varicocele) a herét körülvevő vénás érhálózat kóros kitágulása. Nagyon gyakran tünetmentes, előfordul, hogy a herezacskóban húzó -, kellemetlen érzés tapasztalható, vagy fájdalomérzet alakul ki a herékben. Jellemzően a kellemetlen diszkomfort érzés, illetve fájdalom hosszú ideig tartó ülés vagy állás esetén, valamint kimerítő edzést követően jelentkezik.A here visszértágulat veszélyeztetheti akár a nemzőképességet, merevedési zavarokat okozhat, ennek kezelése műtéti úton történik.

Herevízsérv (hydrokele) altatásban: A here körül egy folyadékkal teli tömlő alakulhat ki, ami csak műtéti úton távolítható el. A hereburok folyamatosantermel  folyadékot, ami normál esetben fel is szívódik, ha mégis felgyülemlik, akkor fajdalom, nyomás érzés jelentkezik. 

Herebiopszia (ultrahang vezérelt): A hererák csak biopsziás mintavétellel igazolható, így gyanú esetén ezt az eljárást el kell végezni, hogy a kezelés megkezdhető legyen. A beavatkozás után a mintát szövettani elemzésre küldik, ennek elemzése lehetővé teszi a legoptimálisabb kezelési mód megtalálását. A műtétet helyi érzéstelenítés mellett, egyes esetekben altatásban végzik a végbélen keresztül egy vékkony tű segítségével.

 

EGYÉB AMBULÁNS BEAVATKOZÁSOK

Az utóbbi évtizedek orvos technológiai fejlődése alapjaiban változtatta meg a sebészeti beavatkozások gyakorlatát. Az egynapos sebészeti beavatkozások alkalmával a betegek jellemzően bejönnek a műtét napján, megtörténik az operáció, és még aznap vagy másnap reggel hazamehetnek. Legtöbb esetben pici, nem látható helyen lévő vágásokon keresztül történik a beavatkozás.

 

Circumcisio (körülmetélés) helyi érzéstelnítésben/altatásban: A körülmetélés a fityma sebészeti úton való eltávolítása. Egészségügyi okból leggyakrabban a panaszt okozó fitymaszűkület (merevedéskor feszülő gyűrű, visszatérő fitymagyulladás) miatt végzik. A műtét után nem szükséges varratszedés.

 Rövid fitymafék megoldása: A fitymafék műtét (frenulotomia) a fitymafék rövidsége, berepedése vagy vérzése esetén válik szükségessé. A betegség általános tünete, hogy a páciensek nem képesek a fitymát megfelelően hátra húzni, ami kellemetlenségeket okozhat, fájdalmassá teheti a nemi életet, ilyen esetben javasolt a fék átvágása, ezzel megelőzhet a nemi élet közbeni fájdalmas repedés.

 

KONTINENCIA JAVÍTÓ MŰTÉTEK

Női kontinencia javító műtétek: Az inkontinencia és a hüvelyi szervek megsüllyedése bármely életkorban előfordulhat, ami az életminőséget ronthatja. Műtéti beavatkozással megszűntethető a probléma.

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

Munkatársaink segítenek Önnek új időpontot foglalni, és a megüresedett időpontra új pacienst tudnak előjegyezni.

Amennyiben mégsem tud a szakrendelésre eljönni a megbeszélt időpontban, kérjük jelezze nekünk időben telefonon vagy emailen. 

 

Kérjük, hozza magával korábbi leleteit és laboreredményeit a vizsgálat megkönnyítése érdekében, valamint TAJ számát és lakcímkártyáját, ami a receptíráshoz lehet szükséges.


Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)