online időpontfoglalás

Dióda lézeres aranyérműtét (LHP- laser hemorrhoidoplasty)

Az aranyerek vagy másnéven nodusok az egészséges emberi test anatómiai felépítésének és funkciójának szerves részét képezik. Elsősorban a záróizom komplexum finomhangolását végzik, segítve ezzel a székletvisszatartás mechanizmusát. Ugyanakkor az aranyeres csomók méretbeli növekedése vagy sérülékenysége kialakíthatja a már aranyér – betegségként számontartott tünetegyüttest, melyet genetikai tényezőkön túl a XXI. századi életvitel, az elfogyasztott ételek minősége és az esetlegesen fennálló székletürítési problémák tovább fokozhatnak.

 

A legjellemzőbb tünetek közé tartoznak a viszketés, végbéltáji diszkomfort érzés vagy fájdalom, melyekhez váladékozás, tapintható végbéltáji duzzanat és vérzés is társulhat. Persze a fennálló aranyeresség nem jelent feltétlenül műtéti beavatkozást. A diagnózis felállítását, azaz a fizikális és tükrözéses vizsgálatok (anoscopia, rectoscopia) elvégzését követően történik a terápiás terv felállítása. Első lépésként diétás tanácsadás, azaz a megfelelő minőségű étrend összeállítása, a rostdús étkezés kialakítása történik. Ezt követi a nem megfelelő tényezők (pl.: nedves törlőkendő, stb.) feltérképezése és kiiktatása, a székelési szokások szükség szerinti megváltoztatása, esetleges székletlazítók alkalmazása. Természetesen az általános megfontolásokon túl szükségessé válhat különféle gyógyszerek, például vénafal erősítő tabletták, kúpok, kenőcsök alkalmazása is.

Mi következik akkor, ha a gyógyszeres kezelés nem elegendő? 

Ebben az esetben műtéti beavatkozás elvégzése válik szükségessé. A betegek jelenleg már számtalan műtéti lehetőség közül választhatnak beleértve a hagyományos kimetszéses technikákat, az úgynevezett nagy energiájú Ligasure – eszközzel végzett beavatkozásokat, vagy akár egyéb eljárástípusokat is. Bármelyikre is esik a választásunk, alapvető elvárásaink közé tartozik a kisebb posztoperatív fájdalom, a gyors regeneráció, ennek megfelelően a mihamarabbi hétköznapi életbe történő visszatérés is.

Mintegy 10 éve került bemutatásra a jelenleg egyik legmodernebb beavatkozás, a dióda lézeres aranyérműtét (LHP – laser hemorrhoidoplasty). Az eljárás kapcsán néhány milliméteres kis bemetszéseken keresztül történik a lézerszál bevezetése az aranyeres csomóba. A lézerkoaguláció során 1470 nanométeren végezzük a nodusok ellátását, az ellátó erük elzárását. Az operációt követően az aranyerek fokozatos méretbeli csökkenése következik be, megszűntetve ezzel a panaszokat.

 

Miért érdemes az innovatív lézeres aranyérműtétet választani?

A műtét időtartama szignifikánsan kevesebb az egyéb beavatkozásokkal összehasonlítva, csökkentve ezzel a beteg műtéti megterhelését. Kimetszés, így végbélcsatornai seb hiányában nem szükséges öltéssor behelyezése sem, illetve jelentősen kisebb a beavatkozás utáni fájdalom is, alkalmazkodva mindezzel a modern kor fokozódó elvárásaihoz.

Mindez mit jelent a betegek számára?

A jelenleg elérhető legfejlettebb proktológia ellátást, mely a páciensek leggyorsabb felépülést biztosítja.

 

Az F Medical Lézerproktológiai Centrumban történő személyes konzultáció keretein belül lehetőség nyílik a végbéltáji megbetegedések komplex diagnosztizálására, majd ezt követően kezelésére, illetve a lézersebészeti beavatkozások részletes bemutatására is.

Várjuk kedves Betegeinket!

 

Dr. Kolozsi Péter

sebész – proctologus szakorvos

F Medical Lézerproktológiai Centrum

 

Kérdése van a beavatkozásokkal kapcsolatban? Tegye fel kérdéseit emailben Dr. Kolozsi Péternek a proktologia(kukac)fmedical.hu email címen.

 
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)