online időpontfoglalás

blog

2023. március 9. - A vese világnapja

NEFROLÓGIANEFROLÓGIA 2023.03.09 F MEDICAL MAGÁNKLINIKA

A Nemzetközi Nephrologiai Társaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította.

A vesét érintő betegségek sokáig teljesen tünetmentesek, ugyanis a vesék nagyon sokáig képesek elvégezni a feladatukat akkor is, ha már visszafordíthatatlanul károsodtak. A krónikus vesebetegek száma sajnos folyamatosan növekszik, azonban nagy részük megelőzhető lenne megfelelő táplálkozással és rendszeres testmozgással.

A vese belgyógyászatának szakterülete a nefrológia, mely célzottan a vesék működésével, illetve működési zavaraival foglalkozik. Az F MEDICAL Magánklinika nefrológiai szakrendelésén kiváló szakorvos, Dr. Herczeg Gabriella fogadja a pácienseket. Nefrológiai szakorvosi vizsgálatra ide kattintva foglalhat időpontot, vagy hívhatja ügyfélszolgálatunkat a 06 42 512 222-es telefonszámon.

Amennyiben szeretne többet megtudni arról, milyen tünetei vannak a vesebetegségnek, illetve mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a betegség kialakulását, ide kattintva elolvashatja az erről készült korábbi blogbejegyzésünket.

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)