online időpontfoglalás

blog

5 kérdés plasztikai műtéttel kapcsolatban

Ebben az időszakban megnövekedett az érdeklődés a szépészeti beavatkozások iránt, hiszen a páciensek az otthon maradással, és a maszkviseléssel zavartalanul lábadozhatnak, mások észre sem veszik, hogy épp egy beavatkozáson vannak túl. A lecsökkent mozgás miatt még jobban jelen van az elhízás, ezért a tokaeltávolítás, túlsúllyal kapcsolatos műtétek száma ugrásszerűen megnőtt.

A legtöbb plasztikai sebészeti ügyfelünk már a több száz elégedett műtéti páciensünk ajánlása útján érkezik hozzánk. A legnagyobb eredményünk az a gondos, precíz munkával elért bizalom, amivel pácienseink irántunk vannak. Nagyon sok ajánlást kapunk a nyíregyházi Wiki Cosmetic-től is, akiknek cikkét ebben a témában örömmel osztjuk meg.

Több információ a plasztikai sebészetünkről

A „Hogyan válassz plasztikai sebészt 2021-ben?” című legutóbbi cikkünkben 5 hasznos ponttal segítjük a választásodat! De vajon benned is felmerült már az alábbi 5 kérdés egyike? Ha a válasz igen, akkor ne habozz tanácsot kérni!

 

  1. Kombinált műtétet szeretnék. Lehetséges?

„Ha már altatásban vagyok, letudom egyszerre a két műtétet”. Sokszor elhangzik ez a mondat vendégeinktől, pácienseinktől, ugyanis ha egyszer elhatározzák magukat a műtét mellett, érdemes és olykor praktikus elvégezni a két beavatkozást egyszerre, akkor is ha egy- vagy több testrészt érint (például a mellimplantátum behelyezése felvarrással, hasplasztika zsírleszívással). A két műtét két altatást, kétszer annyi kórházban töltött- és lábadozási időt, magasabb költségeket jelent. Olykor azonban nem kivitelezhető a kombinált műtét bizonyos okokból.

Bízz abban, amit a plasztikai sebész javasol! Ő és az altatóorvos a kockázatokat, egészségügyi állapotodat figyelembe véve hozza meg a döntést.

 

  1. Ki a jó plasztikai sebész?

Mitől válik valaki jó plasztikai sebésszé? Vannak rossz plasztikai sebészek? Ez a szakma is olyan, mint bármelyik másik, tulajdonképpen mindannyian egy, a szakmára vonatkozó képzést végeztek el, sikeres vizsgát tettek. A jó plasztikai sebész folyamatosan képezi magát, lépést tart az újdonságokkal, emellett a legfontosabb a tapasztalata, tehetsége, kézügyessége. Meglehet, hogy a választott orvosod nem az általad kívánt eredményt nyújtja, de ettől ő nem feltétlenül rossz a szakmájában. Igyekezz körültekintően kiválasztani a plasztikai sebészt aki majd a műtétet végzi, mivel a döntésed hosszú évekre, akár egy életre meghatározó lesz (lásd: „Hogyan válassz plasztikai sebészt 2021-ben?”).

  1. Elégedetlenség? Ha nem elégedett, be is pereli az orvost?

Minden plasztikai sebésznek van elégedetlen páciense. Ahogy a fenti pontban említettük, nem feltétlenül azért történt így, mert nem lenne jó a szakmájában. Sok múlik a páciensen, a beavatkozás előtt is de legfőképp az utána lévő időszakban, ettől függ a végleges eredmény. Az orvos mindent megtesz a szép eredményért, az elégedettségedért, azonban ha nem követed a pontos és szigorú utasításokat, a be nem tartásuk veszélyes lehet (például higiénia, seb- hegkezelés, stb).

A másik gyakori probléma a nem reális elképzelés a műtét eredményével kapcsolatban. A páciens nem veszi figyelembe testi adottságait, genetikáját, erre pedig a plasztikai sebésznek kell felhívni a figyelmet. Azért, mert a barátnőjének 400-as implantátum került be, nem jelenti azt, hogy ez számára is lehetséges, hiszen adott esetben a páciens alacsonyabb, vékonyabb alkatú, a válltávolsága rövidebb.

 

  1. Hogyan tájékozódjak az Interneten plasztikával kapcsolatban?

Ahogy az előző pontban és az előző cikkünkben írtuk, fontos az ajánlás, viszont tudni kell kezelni azokat! Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ami az egyik páciens számára megfelel, nem biztos, hogy ugyanaz megfelel a másiknak is. Ugyanez igaz a műtét helyszínére, az orvosra, a beavatkozásra. Az interneten, közösségi oldalak csoportjaiban már számos segítő illetve riogató posztot, fórumot is olvashatunk. Nem árt ezeket egy kevés fenntartással olvasni! Meglehet, hogy a dicsérő kommentet a plasztikai sebész által megbízott ember vagy az asszisztenseik fogalmazták meg reklám céljából, de jellemző a konkurencia lejáratása, leszólása is. Győződj meg személyesen arról, amire kíváncsi vagy. Egy konzultáció sok mindent elárul a klinikáról és az orvosról is!

 

  1. Viki, melyik plasztikai sebész a legjobb választás?

Munkánk során többször találkozunk a kérdéssel. Oldalunkon és számos csatornánkon publikus, hogy kikkel, melyik plasztikai sebésszel, melyik központtal működünk együtt. Büszkék vagyunk erre a lehetőségre, és ezúton is szeretnénk megköszönni az együttműködést az F-Medical Magánklinikának!

 

forrás: www.wikicosmetic.hu

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6286)