online időpontfoglalás

blog

Általános műtéti eljárások

Dr. Kolozsi Péter az F Medical orvosa az általános sebészeti eljárásokról beszél a videónkban. Kitér a járóbeteg ellátásra, ami keretében akár azonnal elvégezhetőek kisebb sebészeti beavatkozások, valamint a nagyobb műtéti beavatkozásokat megelőző vizsgálatokról is szó esi, amiket kényelmesen a klinikán belül el tudunk végezni.

 

Általában két csoportba tudjuk besorolni a sebészeti beavatkozást igénylő kórképeket. Az egyik a járóbeteg ellátást igénylő kórképek, a másik a nagyműtétes fekvőbeteg ellátást igénylő kórképek.

Első lépés mindig, hogy eldöntik az orvosok, hogy valóban sebészeti beavatkozás szükséges-e, majd felveszik a beteg kórtörténetét és meghallgatják az aktuális panaszokat. Ezt követően egy részletes fizikális vizsgálat következik, ami után meg tudják állapítani, hogy milyen vizsgálatokra van szükség még a kórkép tisztázásához. Szerencsére az F Medical Magánklinikán számos szakorvosi ellátás van jelen, így a komplex vizsgálatokra helyben van lehetőség.
Amennyiben nincs szükség több vizsgálatra, akkor kisebb bevatkozásokat akár azonnal helyben, vagy időpont egyeztetés után pár nappal el lehet végezni a kisműtéti beavatkozást. Kellemes körülmények között akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhetőek egyes eljárások.

Járóbeteg eljárásban proktológiára is van lehetőség, aranyér, végbéltáji sipoly, illetve egyéb végbél környéki elváltozásra megoldást jelenthet.  Az anamnézis felállítás után fizikális vizsgálat és akár tükrözés is szükséges lehet. Rektoszkópos, azaz végbélrák vizsgálat is indokolt lehet az aranyér vizsgálat mellett. 

Lágyéksérv, hasfali sérv esetén felállított diagnózis után egy átfogó tájékoztatás következik a nagyműtéti beavatkozásról. A műtétet egy komplex általános vizsgálatsorozat előzi meg, aminek minden elemét el tudjuk végezni klinikánkon belül.

 

Bővebb információért látogasson el honlapunkra >>> https://fmedical.hu/

Ügyfélszolgálat és előjegyzés: +36 42/512 222 Hívását hétköznap 07:00 - 21:00 óra között tudjuk fogadni.

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (5398)