online időpontfoglalás

blog

Lézeres aranyérműtét az F MEDICAL Magánklinikán

Az F Medical Lézerproktológiai Centrumban történő személyes konzultáció keretein belül lehetőség nyílik a végbéltáji megbetegedések komplex diagnosztizálására, majd ezt követően kezelésére, illetve a lézersebészeti beavatkozások részletes bemutatására is Dr. Kolozsi Péter sebész – proctologus szakorvossal.

 

A tüneteket okozó és kezelést igénylő aranyerességet a leggyakoribb betegségek közé soroljuk, előfordulási gyakorisága meghaladja az 5%-ot, mely az Egyesült Államokban több mint 10 millió, Magyarországon pedig 500 000 pácienst jelent. Külön kiemelendő, hogy az 50 év feletti lakosság körében a kialakulási valószínűség elérheti akár az 50%-ot is.

A legjellemzőbb tünetek közé tartoznak a viszketés, végbéltáji diszkomfort érzés vagy fájdalom, melyekhez váladékozás, tapintható végbéltáji duzzanat és vérzés is társulhat. 

Mintegy 10 éve került bemutatásra a jelenleg egyik legmodernebb beavatkozás, a dióda lézeres aranyérműtét (LHP – laser hemorrhoidoplasty). Az eljárás kapcsán néhány milliméteres kis bemetszéseken keresztül történik a lézerszál bevezetése az aranyeres csomóba. A lézerkoaguláció során 1470 nanométeren végezzük a nodusok ellátását, az ellátó erük elzárását. Az operációt követően az aranyerek fokozatos méretbeli csökkenése következik be, megszűntetve ezzel a panaszokat.

Miért érdemes az innovatív lézeres aranyérműtétet választani?

A műtét időtartama szignifikánsan kevesebb az egyéb beavatkozásokkal összehasonlítva, csökkentve ezzel a beteg műtéti megterhelését. Kimetszés, így végbélcsatornai seb hiányában nem szükséges öltéssor behelyezése sem, illetve jelentősen kisebb a beavatkozás utáni fájdalom is, alkalmazkodva mindezzel a modern kor fokozódó elvárásaihoz.

 

Mindez mit jelent a betegek számára?

A jelenleg elérhető legfejlettebb proktológia ellátást, mely a páciensek leggyorsabb felépülést biztosítja.

 

Várjuk kedves Betegeinket!

 

Dr. Kolozsi Péter

sebész – proctologus szakorvos

F Medical Lézerproktológiai Centrum


 

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)