online időpontfoglalás

Lézerproktológia

 

Üdvözöljük Önöket honlapunkon. Engedjék meg, hogy az elkövetkezendő néhány mondatban olyan innovatív proktológiai beavatkozásokat ismertessünk, melyek már a XXI. század felgyorsuló kihívásainak is maradéktalanul megfelelnek. Bemutatkozik az F Medical Magánklinika Lézerproktológiai Centrum.

 

 

A végbéltáji megbetegedések a leggyakoribb betegségcsoportok közé tartoznak. A legtöbb esetben előforduló tünetek közé soroljuk a viszketést, vérzést, vagy akár a végbél környékén megjelenő csomót is, melyhez társulhat fájdalom is. A panaszt okozó aranyeresség előfordulási gyakorisága meghaladja az 5%-ot. Ez Magyarországon mintegy 500 000 aranyér betegségben szenvedő beteget jelent, melyekhez olyan egyéb proktológiai problémával küzdő páciensek is csatlakoznak, mint a végbéltáji berepedés, vagy a végbélsipoly. A nagyszámú eset és a fejlődő orvosi szemlélet szükségessé tette a végbéltáji sebészet modernizációját is.

 

 

A proktológián belül bár már korábban is történtek próbálkozások különféle típusú lézerek meghonosításával, mintegy 10 éve  került először leírásra a legmodernebb, dióda lézeres aranyérműtét (LHP, azaz laser hemorrhoidoplasty), mely kapcsán egy speciális, erre a célra kidolgozott lézerszállal (Biolitec®) kerülnek ellátásra a panaszt okozó aranyeres csomók. Természetesen az újítás nem állt meg az aranyerességnél, hanem kiterjedt a végbéltáji sipolyok kezelésére (FiLaC – fistula laser closure, azaz lézeres fistulazárás), illetve az utóbbi időben már a végbélberepedés ellátására is, létrehozva ezzel egy teljesen új, komplex, önálló proktológiai műtéti csoportot. A beavatkozások alapja a lézerszál által közvetített energia. A szálat minimális méretű metszéseken az aranyeres csomókba juttatva, vagy a sipolyjáratba vezetve az ellátó erek, illetve szövetek koagulációját okozva azok elzáródnak. Ennek megfelelően az aranyér okozta vérzés és előboltosulás vagy a sipolyjárat által fenntartott váladékozás fokozatosan megszűnik.

 

Lézerproktológiai műtétek:

 

 

Kérdése van a beavatkozásokkal kapcsolatban? Tegye fel kérdéseit emailben Dr. Kolozsi Péternek a proktologia(kukac)fmedical.hu email címen.

 

A lézerproktológiai eljárások a hagyományos műtéti technikákhoz képest számos előnnyel bírnak. A műtéti időtartam szignifikánsan rövidebb, egyéb beavatkozás típusokkal összevetve, csökkentve ezzel a beteg műtéti megterhelését. Minimál invazív beavatkozásként széles műtéti seb hiányában jelentősen kisebb a műtét utáni fájdalom, ennek köszönhetően gyorsabb a regeneráció, így a hétköznapi életbe, munkába történő visszatérés is.  Külön kiemelendő, hogy a sipolyjáratok ellátása kapcsán nem történik kimetszés, így a műtét utáni székletinkontinencia lehetősége elhanyagolható.

 

 

Kelet – Magyarországon elsőként létrehozva Lézerproktológiai Centrumunkat nyugodt környezetben várjuk kedves Betegeinket proktológiai jellegű panaszaikkal, lefedve a végbéltáji kórképek teljes spektrumát a diagnózistól a gyógyulásig.

 

Dr. Kolozsi Péter

sebész – proctologus szakorvos

F Medical Lézerproktológiai Centrum

 

A lézeres beavatkozást végző orvosaink:

Dr. Kolozsi Péter

Dr. Oszicsánszky Mihály

Dr. Varga Zsolt József

 

Kérdése van a beavatkozásokkal kapcsolatban? Tegye fel kérdéseit emailben Dr. Kolozsi Péternek a proktologia(kukac)fmedical.hu email címen.

 

IDŐPONTFOGLALÁS

További információ
Lézeres aranyérműtét (Laser Hemorrhoidoplasty - LHP)
500 000 Ft-tól
Végbéltáji sipolyműtét (FiLaC)
500 000 Ft-tól
előzetes setonálás szükséges
Keresztcsonti cysta (sinus pilonidalis) műtét (SiLaC)
500 000 Ft-tól
előzetes setonálás szükséges
Előzetes setonálás altatásban
270 000 Ft-tól
Hybrid (LHP + excisio)
550 000 Ft-tól
altatásban
Műtéti ápolási díj
59 000 Ft-tól

Vélemények

D. Marianna

“Dr. Varga Zsoltnak köszönhetem a lézeres aranyérműtétemet! Kiváló orvos,mindenkinek csak ajánlani tudom! Maga a kórház szuper, mindenki nagyon kedves, segítőkész!! Csak az FMedical!”

Előző Következő
Elismeréseink
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7500)