online időpontfoglalás

blog

Már a 12-15 év közöttieket is lehet regisztrálni oltásra

A kormány csütörtökön engedélyezte a 12-15 évesek beoltását koronavírus ellen, így már ez a korosztály is regisztrálhat a vakcinainfo.gov.hu honlapon a Pfizer oltásra.

Nagyon fontos a krónikus beteg gyerekek mielőbbi beoltása, hiszen veszélyeztetett csoportról van szó. Legalább ilyen fontos, hogy biztosítsuk az ő fészekimmunitásukat, vagyis a velük egy háztartásban élők beoltását. 

Arra kérjük az oltást kérő 12 és 18 év közötti fiatalokat illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor regisztráljanak az oltásra.

"A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni:

  • a gyermek nevét,
  • életkorát,
  • TAJ-számát,
  • lakcímét
  • és a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon. Az oltás időpontjára a szülőknek magukkal kell vinniük a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltás önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni.

A 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani, és a regisztrációjukat sem fogadják el."

forrás: MTI

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (7500)