online időpontfoglalás

blog

Proktológiai panaszok lézeres kezelése

Kedves Betegeink! Immáron csaknem fél éve nyitotta meg kapuit az F Medical Lézerproktológiai Centrum, ahol exkluzív környezetben, kiváló szakorvosi és személyzeti csapattal várjuk gyógyulni vágyó proktológiai betegeinket.

Miért pont lézersebészet?

A végbéltáji lézersebészeti beavatkozások a legmodernebb proktológiai műtétek közé tartoznak. Nincs kimetszés, így szélesebb műtéti seb hiányában a műtétet követően a betegek kisebb fájdalmat éreznek, mely jelentősen gyorsabb felépülést eredményez. Emellett (főleg sipolyjáratok ellátása kapcsán) a záróizom károsodásának lehetősége sokkal alacsonyabb, lecsökkentve ezzel az inkontinencia esélyét.

 

Milyen proktológiai megbetegedéseket lehet lézerrel kezelni?

Lézersebészeti ellátásra jelenleg elsősorban különböző stádiumú aranyeresség és végbéltáji sipolyjáratok alkalmasak. Bár a nemzetközi irodalmi adatokat tekintve a végbéltáji berepedés lézersebészeti ellátását illetően is az eredmények biztatóak, jelenleg ez még érdemben nem javasoltható.

 

Mindenki alkalmas lézersebészetre?

Természetesen nem. Ez az esetek döntő többségében nem a beteg adottságain, vagy kísérőbetegségein múlik, hanem a proktológiai megbetegedés jellegén, kiterjedtségén. A műtéti beavatkozás típusa a vizsgáló orvossal történő személyes konzultáció keretein belül határozható meg, ahol a betegek részletes tájékoztatásban részesülnek, és kérdéseiket is feltehetik.

 

Mi történik a műtéti beavatkozásokat megelőzően?

Lézersebészeti műtétek előtt (a hagyományos operációkhoz hasonlóan) komplex proktológiai kivizsgálás elvégzése szükséges beleértve a fizikális vizsgálatot, tükrözéseket és szükség szerint egyéb kiegészítő vizsgálatok kivitelezését is.

 

Hogyan történnek a műtétek?

A műtéteket Lézerproktológiai Centrumunkban végezzük egynapos sebészet keretein belül. Műtétet követően (a beavatkozás jellegét, idejét és a beteg egyéb szempontjait figyelembe véve) a betegek vagy aznap otthonukba távoznak, vagy egy éjszakás megfigyelésben részesülnek. Hazabocsátást megelőzően részletes felvilágosítást adunk a követendő életmódról, a szükségesen alkalmazandó gyógyszerekről, illetve a sebkötözés gyakoriságáról is.

 

Mi történik műtétet követően?

Operáló orvosa által meghatározott időpontokban szükséges megjelenni ellenőrző vizsgálatokon, de panasz esetén természetesen van lehetőség soron kívüli kontrollra is.

 

Várjuk kedves Betegeinket proktológiai jellegű panaszaikkal az F Medical Lézersebészeti Centrumban.

Dr. Kolozsi Péter

sebész – proctologus szakorvos

F Medical Lézerproktológiai Centrum

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6286)