Az urológus, a húgyutak veleszületett és szerzett rendellenességeivel, betegségeivel foglakozik. A vese, húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső fejlődési rendellenességei, a fertőzések, gyulladások, kövek képződése, vizeletürítési nehézségek és a daganatos megbetegedések tartoznak az urológiai szakterület alá. Az urológus szakorvos emellett foglakozik a férfi nemi szervek (here, hímvessző, prosztata) problémáinak vizsgálatával és kezelési megoldásaival is.

 

MILYEN PROBLÉMÁVAL FORDULHAT AZ UROLÓGIAI SZAKRENDELÉSHEZ?

Férfiak esetén:

 • vizelési panaszok
 • véres vizelet
 • gyakori vizelési inger
 • hirtelen jelentkező vizelési inger
 • vizeletürítési nehézségek
 •  vizeletelakadás
 • külső elváltozás a nemi szerveken
 • fájdalom a herében, hímvesszőben (pl. csomó, duzzanat)
 • görcsös deréktáji, hasi fájdalom, vesefájdalom

Nők esetén:

 • vizelettartási problémák (inkontinencia)
 • gyakori vizelési inger, láz, alhasi fájdalom együttes jelenléte
 • fájdalommal járó vizelés
 • véres vizelet
 • vesefájdalom, görcsös deréktáji fájdalom

 

UROLÓGIAI MŰTÉTI SZOLGÁLTATÁSAINK

EGYNAPOS SEBÉSZET

Az utóbbi évtizedek orvos technológiai fejlődése alapjaiban változtatta meg a sebészeti beavatkozások gyakorlatát. Az egynapos sebészeti beavatkozások alkalmával a betegek jellemzően bejönnek a műtét napján, megtörténik az operáció, és még aznap vagy másnap reggel hazamehetnek. Legtöbb esetben pici, nem látható helyen lévő vágásokon keresztül történik a beavatkozás.

Circumcisio (körülmetélés) helyi érzéstelenítésben/altatásban: A körülmetélés a fityma sebészeti úton való eltávolítása. Egészségügyi okból leggyakrabban a panaszt okozó fitymaszűkület (merevedéskor feszülő gyűrű, visszatérő fitymagyulladás) miatt végzik. A műtét után nem szükséges varratszedés.

Rövid fitymafék megoldása: A fitymafék műtét (frenulotomia) a fitymafék rövidsége, berepedése vagy vérzése esetén válik szükségessé. A betegség általános tünete, hogy a páciensek nem képesek a fitymát megfelelően hátra húzni, ami kellemetlenségeket okozhat, fájdalmassá teheti a nemi életet, ilyen esetben javasolt a fék átvágása, ezzel megelőzhet a nemi élet közbeni fájdalmas repedés.

Prosztata biopszia: A prosztata szűrővizsgálata során felmerült tumor gyanú esetén szövettani mintavétel szükséges a daganat igazolása, valamint a további kezelés megtervezése céljából. A világon a legelterjedtebb módszer a prosztata végbél felőli ultrahang vizsgálattal vezérelt biopsziája altatásban vagy helyi érzéstelenítésben.

 

HÍMVESSZŐ PLASZTIKAI SEBÉSZET

Hímvessző görbület: A hímvessző görbület nem csak esztétikailag zavaró sokaknak, hanem a nemi éltet is megnehezítheti. A 30 fok, vagy annál nagyobb eltérés már rontja a komfort érzetet és a nemi életet minőségét, főleg, ha az eltérés lefelé, vagy oldalirányba való ferdülést jelenti. Két csoportba soroljuk a pénisz görbületet, a veleszületett, illetve a betegség, sérülés után kialakult ferdülés.

Egyéb hímvessző elváltozások megoldása (pl.vazelin okozta péniszbőr károsodás)

 

HERE MŰTÉTEK

Here visszértágulat (varicocele) altatásban: A here visszértágulat a herét körülvevő vénás érhálózat kóros kitágulása. Nagyon gyakran tünetmentes, előfordul, hogy a herezacskóban húzó -, kellemetlen érzés tapasztalható, vagy fájdalomérzet alakul ki a herékben. Jellemzően a kellemetlen diszkomfort érzés, illetve fájdalom hosszú ideig tartó ülés vagy állás esetén, valamint kimerítő edzést követően jelentkezik. A here visszértágulat veszélyeztetheti akár a nemzőképességet, merevedési zavarokat okozhat, ennek kezelése műtéti úton történik.

Herevízsérv (hydrokele) altatásban: A here körül egy folyadékkal teli tömlő alakulhat ki, ami csak műtéti úton távolítható el. A hereburok folyamatosan termel  folyadékot, ami normál esetben fel is szívódik, ha mégis felgyülemlik, akkor fajdalom, nyomás érzés jelentkezik. 

Herebiopszia (ultrahang vezérelt): A hererák csak biopsziás mintavétellel igazolható, így gyanú esetén ezt az eljárást el kell végezni, hogy a kezelés megkezdhető legyen. A beavatkozás után a mintát szövettani elemzésre küldik, ennek elemzése lehetővé teszi a legoptimálisabb kezelési mód megtalálását. A műtétet helyi érzéstelenítés mellett, egyes esetekben altatásban végzik a végbélen keresztül egy vékony tű segítségével.

 

KONTINENCIA JAVÍTÓ MŰTÉTEK

Női kontinencia javító műtétek: Az inkontinencia és a hüvelyi szervek megsüllyedése bármely életkorban előfordulhat, ami az életminőséget ronthatja. Műtéti beavatkozással megszüntethető a probléma.

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA
+36 42 512 222

Amennyiben mégsem tud a szakrendelésre eljönni a megbeszélt időpontban, kérjük jelezze nekünk időben telefonon vagy emailen. 

Munkatársaink segítenek Önnek új időpontot foglalni, és a megüresedett időpontra új pacienst tudnak előjegyezni.

 

EGYNAPOS SEBÉSZET - minden információ a műtéti ellátással kapcsolatban

 

Kérjük, hozza magával korábbi leleteit és laboreredményeit a vizsgálat megkönnyítése érdekében, valamint TAJ számát és lakcímkártyáját, ami a receptíráshoz lehet szükséges.

 

További információhoz kérjük görgessen lejjebb. A szolgáltatás árait a főmenü ÁRAINK oldalán találhatja meg. 

orvosaink
kapcsolódó bejegyzések
Még nincs bejegyzés
További információ
Urológiai szakorvosi vizsgálat
20 000 Ft
Az ár tartalmazza a szükséges urológiai ultrahang vizsgálatot
Urológiai kontroll vizsgálat
12 500 Ft
Circumcisio helyi érzéstelenítésben
150 000 Ft-tól
Circumcisio altatásban
200 000 Ft-tól
Here visszér tágulat variokele altatásban
230 000 Ft-tól
Here visszér tágulat variokele microscoppal altatásban
280 000 Ft-tól
Here vízsérv hydrokele altatásban
250 000 Ft-tól
Herebiopsia (ultrahang vezérelt)
kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat
orvosaink
Dr. Polocsányi Béla - Orvosigazgató
Dr. Polocsányi Béla - Orvosigazgató
BELGYÓGYÁSZAT, IMMUNOLÓGIA
Dr. Földi Ildikó
Dr. Földi Ildikó
GASZTROENTEROLÓGIA
Dr. Benkő Katalin
Dr. Benkő Katalin
BELGYÓGYÁSZAT, ENDOKRINOLÓGIA, DIABETOLÓGIA
Dr. Guthy Ildikó
Dr. Guthy Ildikó
GASZTROENTEROLÓGIA, GYERMEKGYÓGYÁSZAT
Fmedical 3D
Fmedical galéria
fotók az intézményről
Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-igtelefonszám:06 42 512 222
© 2018-2021 www.fmedical.hu - minden jog fenntartva
powered byForWeb Weboldal készítés