online időpontfoglalás

blog

Új szolgáltatás intézményünkben - orvosi pigmentáció

EGYÉBEGYÉB 2021.11.18 F MEDICAL MAGÁNKLINIKA

Intézményünkben lehetőség van areola, vitiligo, ajakhasadék, valamint műtéti és baleseti hegek rekonstrukciójára a legújabb technológiával készített orvosi mikropigmentáció segítségével.

Az eljárás során a bőrfelületen jelen lévő szín- és kontúrbeli különbségeket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá tesszük, így enyhítve optikailag az eltérést. Az eljárás időtartama kb. egy óra. Mindenkinek saját, egyénre szabott mikropigmentáció készül.

 

 

 

 

Milyen területeken, állapotoknál alkalmazható az orvosi pigmentáció?

 

Areola (mellbimbó-udvar) pigmentációja

Mellnagyobbítás, illetve mellkisebbítés következménye lehet a természetes mellbimbó udvara körüli vágás, ami a bőrszíntől elütő színű hegként gyógyul be. Az orvosi pigmentáció segítségével ez a szín összhangba hozható a valódi bőrszínnel. Implantátummal pótolt, eltávolított mell esetén a mellbimbó rekonstrukciója sebészek által megoldott, de a valódi színt csak pigmentációval lehet elérni.

 

Ajakhasadék (nyúlszáj)

A felső ajakhasadék egy ritka fejlődési rendellenesség, érintheti az ajkakat, vagy komplex formában is megjelenhet, aminek kezelése minden esetben műtéti eljárással történik. A műtétek utáni gyógyulás befejeződésével esztétikai megoldást a szájformát kialakító orvosi pigmentáció adhat. Gyönyörű telt ajkat lehet készíteni, amely természetes és egészséges hatást kelt.

 

Hipopigmentáció bizonyos fajtái (vitiligo)

Vitiligo vagy másnéven foltos pigmenthiány következtében a bőr foltokban veszíti el az eredeti barnaságát. A jelenség bármelyik életkorban kialakulhat. Jelenleg nem gyógyítható, de kezelési módszerek léteznek, melyek segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a pigmenthiányt. Az eljárás során az eredeti bőrszínhez leghasonlóbb színnel kezeljük a bőrfelületet, hogy a legtermészetesebb eredményt érjük el.

 

Műtéti, baleseti hegek

A műtétből vagy balesetből származó sérülések gyakran heggel gyógyulnak, mely esztétikailag zavaró lehet. A mikropigmentációval ezek a hegek optikailag beolvadnak az őt körülvevő egészséges bőrfelszínbe és bőrszínbe. 

 

Hipoallergén anyaggal dolgozunk, így az allergiás reakció kialakulásának valószínűsége minimális mértékű. A kezelés az esetleges későbbi kontroll vizsgálatokat nem befolyásolja és az orvosi műszerek (CT, MR, röntgen, stb.) által meghatározott ambuláns eredményeit sem zavarja meg. 

 

További információt és árakat erre a linkre kattintva talál.

Fmedical
Nyitvatartás: H-P 7-21-ig TELEFONSZÁM: 06 42 512 222
útvonaltervezés
4.9 (6674)